Tragédia

2019.10.08. 14:20

Tehervonat ütközött autóval Kapuváron, a fiatal sofőr meghalt

A baleset a Széchenyi utcai vasúti átjáróban történt hétfőn. Több száz méteren át tolta az összeroncsolódott autót a vonat.

kisalfold.hu

Halálos közlekedési baleset történt kedden délután, miután egy személyautó a kapuvári Széchenyi utcai vasúti átjáróban összeütközött egy Győr felől Sopron irányába közlekedő tehervonattal. A balesetben a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Lapunk információi szerint egy huszonéves kapuvári fiatal az áldozat, aki egyedül utazott a gépjárműben.

„A fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személyautó Kapuvár területén, a Széchenyi utcai vasúti átjáróban és összeütközött egy Győr felől Sopron irányába közlekedő tehervonattal kedden délután” – tájékoztatta a halálos balesetről lapunkat a GYSEV Zrt. A baleset során a tehervonatot vontató mozdony egy tengellyel kisiklott, emiatt a balesetvizsgálat és a műszaki mentés az esti órákig elhúzódott. – A személyvonatok esetében Kapuvár és Fertőszentmiklós, az intercity vonatoknál pedig Sopron és Csorna között vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat – tudatta Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője.

A szerelvény több száz méteren keresztül tolta maga előtt a felismerhetetlenségig roncsolódott járművet. A gépkocsi vezetője az ütközéstől olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Mint azt megtudtuk, egy 21 éves kapuvári fiatal az áldozat, akiről ismerőse ekképp beszélt lapunknak: – Szorgalmas, szelíd és csendes fiúnak ismertem. Jó dolgos volt, nagyon sajnálom az esetet – mondta elérzékenyülve az ismerős.

A kapuvári Kiss M. Vencel gyakorta megfordul a balesettel érintett szakaszon: – Napjában többször is arra járok. Már én is megfigyeltem, ha egy bizonyos szögben süt rá a nap, csak nehezen látható a fénysorompó jelzése – emelte ki a kapuvári gazdálkodó, aki körültekintő közlekedésre hívja fel a figyelmet, kiváltképp, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út elkészültével vélhetően emelkedik majd a Széchenyi utcai vasúti átjáró forgalma is.

19.34 – A Kapuvárnál történt baleset után befejeződött a műszaki mentés és a helyszínelés, a vonatforgalom 19.05-kor megindult.

15.48 – A 13.22-kor történt baleset során a tehervonatot vontató mozdony egy tengellyel kisiklott, emiatt a balesetvizsgálat és a műszaki mentés várhatóan az esti órákig elhúzódik. A személyvonatok esetében Kapuvár és Fertőszentmiklós, az InterCity vonatoknál pedig Sopron és Csorna között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztatott Rázó László, a Gysev Zrt. szóvivője.

Fotó: kisalfold.hu

14.40 – A fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személyautó Kapuvár területén, a Széchenyi utcai vasúti átjáróban és összeütközött egy Győr felől Sopronba irányába közlekedő tehervonattal kedden délután. Az első vizsgálatok szerint a balesetben a gépjármű vezetője életét veszítette. A helyszínelés és műszaki mentés idejére áll a vonatforgalom az érintett szakaszon, Kapuvár és Fertőszentmiklós között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztatott a Gysev Zrt.

Fotó: Tudósító/Sz.Bálint

14.10 – Halálos közlekedési baleset történt Kapuvár belterületén, a Széchenyi utcai vasúti átjáróban kedd kora délután. Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy Sopron irányába haladó tehervonat összeütközött egy gépkocsival. A balesetben – az elsődleges adatok szerint – a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában