baleset-megelőzés

2019.09.20. 16:42

Baleset-megelőzési előadást tartott a rendőrség egy győri energiaszolgáltató alkalmazottjainak

Hasznos tanácsokkal látta el az őrnagy a dolgozókat a balesetek körülményeikről és azok megelőzésének lehetőségeiről.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság titkára tartott prevenciós előadást egy cég munkavállalóinak Győrben.

Rosta Roland rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság titkára vendég előadóként vett részt, egy energiaszolgáltató vállalat balesetmegelőzési hetének rendezvényén 2019. szeptember 18-án.

Az őrnagy előadásában tájékoztatta a megjelenteket a megyénkben történt balesetek bekövetkeztének körülményeiről, a megelőzés lehetőségeiről, továbbá a rendőrök balesetmegelőzési munkájának jelentőségéről.

Az elmúlt hetek személyi sérüléssel járó és halálos kimenetelű baleseteinek tükrében, az előadó kiemelten felhívta a résztvevők figyelmet arra, hogy:

Az őszi időjárás beköszöntével markáns időjárás-változások tapasztalhatóak. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az időjárás-változások, a meleg és hidegfrontok hatásaival és mindenkor ennek tudatában közlekedjünk. Az érzékenység szintjei, valamint a kiváltott reakciók egyénenként eltérőek lehetnek, idegesség kimerültség, levertség, szív- és keringési zavarok léphetnek fel.

Soha ne üljünk fáradtan a volán mögé, ne kockáztassuk sem a saját, sem pedig mások életét, vagy testi épségét!

Amennyiben hosszabb útra indulunk, rendszeresen tartsunk pihenőt!

A járművünk sebességét és a követési távolságot mindig a forgalmi, az időjárási és a látási, illetve útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg!

A megnövekedett forgalomban a lassúbb haladás mellett legfontosabb a követési távolság növelése.

A biztonságos közlekedés érdekében az előttünk haladótól olyan távolságot tartsunk mindig, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni!

A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat! – tette közzé oldalán a rendőrség pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában