Időjárás

2023.06.10. 08:35

Szombaton se lepődjünk meg az újabb felhőszakadásokon Győr-Moson-Sopronban

Újból erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amely mellett legalább néhány órás napsütés is várható szombaton - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

Több helyen lehet zápor, illetve felhőszakadással kísért zivatar is. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A hőmérséklet délután 22 és 28, késő este 17 és 22 fok között alakul.

 

Napközben gyorsan labilizálódik a légkör, így ismét országszerte alkalmasak lesznek a légköri feltételek újabb zivatarok kialakulásához, egy adott pont felett akár több alkalommal is előfordulhatnak.

A zivatarokhoz tartozó fő kísérőjelenség továbbra is a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 25-50 mm-nyi csapadékkal. 50 mm-t meghaladó mennyiségnek az esélye szombaton az elmúlt napokhoz képest számottevően kisebb, de erősebb felhőszakadás esetén lokálisan kizárni nem lehet - mint ahogy főként a veszélyeztetettebb domb- és hegyvidéki tájakon a villámárvizet sem.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában