Időjárás

2023.03.28. 06:31

Ismét viharos lehet a szél Győr-Moson-Sopronban - Közel 120 kilométer/órás széllökést mértek Kab-hegyen

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 9 fok között valószínű.

kisalfold.hu

A viharos erejű szél fát döntött egy házra Sopronban hétfőn.

Várható időjárás kedd éjfélig

A többórás napsütést követően délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan (de főleg északkeleten) zápor, hózápor is kialakul. Erős, időnként viharos lesz az északnyugati szél - írta a koponyeg.hu.

Kedden felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, elszórtan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, zivatar. Az északnyugati, északi szél kedden is nagy területen viharossá fokozódik, éjszakára csak átmenetileg veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +2 fok között alakul, de néhol ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 9 fok között valószínű.

A Kab-hegyen csaknem 120 kilométer/órás széllökést mértek

A Kab-hegyen csaknem 120 kilométer/órával süvített a szél hétfő délután - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán.

A bejegyzés szerint a Kab-hegyen 118,8 kilométer/órás szelet mértek délután, a második legerősebb szelet pedig Balatonőszödnél, 117,4 kilométer/órásat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában