Időjárás

2023.02.22. 06:20

Szerdán is napsütéses februári tavasz vár ránk Győr-Moson-Sopronban

A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.

kisalfold.hu/koponyeg.hu

Illusztráció: pixabay.com

Várható időjárás szerda éjfélig

Sok napsütésre, és felhőátvonulásokra számíthatunk, csapadék nélkül. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos -írta előrejelzésében a koponyeg.hu.

Szerdán a pára, ködfoltok és rétegfelhőzet megszűnik a délelőtt folyamán, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Késő délutántól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél kedden a nyugati, délnyugati tájak kivételével nagy területen lesz erős, a hegyvidékeken viharos széllökések is lehetnek. Késő délutántól veszít erejéből a szél, szerdán már mindenütt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű, a derült, fagyzugos tájakon ennél hidegebb, míg a tavak, belvárosi területek környezetében melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden megdőlt a napi országos melegrekord

A Tolna vármegyei Bátán mért 20,6 Celsius-fok 0,7 fokkal felülmúlta az 1966-ban ezen a napon Homokszentgyörgyön mért 19,9 fokot, így ez az új február 21-i csúcs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában