Időjárás

2022.11.20. 10:54

Köddel, ónos szitálással indulhat a hétfő az Észak-Dunántúlon

Délutántól északnyugat felől átmenetileg jelentősen csökken a felhőzet, de éjszaka nagy területen képződhet köd vagy rétegfelhőzet.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

Vasárnap délutánig még borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen várható eső, legtovább a Dél-Dunántúl maradhat csapadékos. Délutántól északnyugat felől átmenetileg jelentősen csökken a felhőzet, de éjszaka nagy területen képződhet köd vagy rétegfelhőzet. Szitálás, ónos szitálás, zúzmarás köd is előfordulhat, hajnalban északnyugaton pedig gyenge eső is lehet. Hétfőn napközben általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű rövidebb-hosszabb napos időszakokkal.

A felhőzet érdemi csökkenésére nyugat felől lehet számítani délutántól, de holnap estétől ismét köd és rétegfelhőzet képződik. Számottevő csapadék nem várható. Jobbára mérsékelt marad a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható, de a kevésbé felhős, hidegre érzékeny helyeken ennél alacsonyabb értékek is valószínűek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4 és 10 fok között valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában