Itt az ősz

2022.09.15. 15:43

Megyénkbe is megérkezett a vihar, de jégesőre és villámlásokra kevés az esély nálunk

Győr környékén 15 órakor dörögni kezdett az ég, majd eleredtek az esőfelhők. Heves zivatar nem valószínű szűkebb pátriánkban csütörtökön.

kisalfold.hu

Várjuk Olvasóink fotóit a viharról - [email protected]

15.39 - Győr-Moson-Sopront elkerüli a heves zivatar az előrejelzések szerint

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki közleménye szerint délután illetve kora este az ország délnyugati, déli területein - negatívabb forgatókönyv esetén - heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

A zivatarok környezetében viharos 60-80 kilométer/órás, heves zivatarok esetén 90-110 kilométer/órás széllökésre, 1-3 centiméteres - heves zivatarok esetén 2-4 centiméteres - jégesőre kell számítani. Az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű, akár 25-40 milliméter csapadék is hullhat.

Hozzátették: az este folyamán északnyugat felől stabilizálódik a légkör, és fokozatosan a déli területekre korlátozódik a zivatartevékenység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában