időjárás

2021.11.28. 16:44

Újra támad a tél – már este ismét havazhat Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Este, éjszaka a Dunántúlon az újabb csapadékzónából már főleg havazás, hózáporok várhatók.

kisalfold.hu

20210114 Budapest Leesett az első hó idén. Fotó: Nagy Zoltán (NZ) Metropol

Fotó: Nagy Zoltán

Vasárnap, 11.28

Reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, néhány órás napsütés inkább csak a Dél-Alföldön lehet. Többfelé várható eső, zápor, kora délután a Dél-Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt. Este, éjszaka a Dunántúlon az újabb csapadékzónából már főleg havazás, hózáporok várhatóak.

Hétfőn a legtöbb helyen szakadozottá válik a felhőtakaró, több-kevesebb napsütés valószínű. Néhol fordulhat elő havaseső-zápor, hózápor, ugyanakkor Borsod északi felében tartós havazás lehetséges. Vasárnap a délkeleti, éjszaka és hétfőn az északnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérhetik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 7 fok között várható.

A távolabbi kilátások sem sokkal jobbak. „Hideg idő és többször havazás is várható a jövő héten. Hajnalonként néhol akár mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek, illetve napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet” – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában