időjárás

2021.10.31. 17:08

Videón láthatják a viharfelhők érkezését Győr-Moson-Sopron megye fölé – hétfő délutántól erős széllökések, sok csapadék várható

Véget ér a kellemes őszi idő.

kisalfold.hu

20210415 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Eső illusztráció.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után a Dunától keletre, főként a Tiszántúlon még több órára kisüt a nap, máshol változóan felhős idő várható, erősebben felhős körzetekkel, majd az esti óráktól nyugat felől összefüggő, vastag felhőzet érkezik, amely kelet felé terjeszkedik.

Délután főleg az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Éjjel a frontrendszer összefüggőbb csapadékzónája egyre keletebbre húzódik. Elsősorban a Dunántúlon helyenként jelentős mennyiség eshet. Délkeleti irányból élénk széllökések az Észak-Dunántúltól a Dél-Alföldig, erős lökések pedig a Kisalföldön lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb, a szelesebb tájakon pedig enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 12 és 18 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában