Időjárás

2021.08.08. 16:39

Figyelem! Vasárnap este zivatarok csaphatnak le Győr-Moson-Sopron megyére

Jégesőben, viharos széllökésekben és intenzív csapadékban lehet részünk a hét utolsó napján, este.

kisalfold.hu

Vasárnap, 16.42 – Hidegfront érkezik

Kora estig a zivatarok kialakulási esélye még viszonylag alacsony, elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain fordulhat elő belőlük egy-kettő. Este északnyugat felől hidegfront éri el az országot, amely kelet felé halad fölöttünk az éjszaka folyamán. A front előterében és annak mentén főleg az ország északi felén/kétharmadán fordulnak elő nagyobb számban zivatarok (a déli tájakon valamelyest kisebb a kialakulási esélyük).

A zivatarokhoz leginkább jégeső (ált. ~1-2 cm), viharos széllökés (ált. 60-80 km/h), intenzív csapadék (10-25, netán > 25 mm) társulhat, ugyanakkor elsősorban az Északi-középhegység nyugati részén, a Dunakanyar térségében heves zivatarok kialakulására is kedvezőek a feltételek nagy méretű (> 2 cm) jég, esetleg erősen viharos (> 90 km/h) széllökés kíséretében.

A fronthoz kapcsolódó zivatarok a hétfő hajnali, reggeli órákban hagyják el az északkeleti, keleti határvidéket – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában