Időjárás

2021.02.09. 12:29

Ismét havazik: a Rábaközbe és Győrbe is megérkezett – olvasóink fotói, videói

Szerdán viharos szélre kell készülni.

kisalfold.hu

13:00 – Győrbe is megérkezett a hó.

Ha van róla fotója, küldje el az [email protected] e-mail címre!

Bögi Tamás szerint, ha kicsit még hűl a levegő, akkor van esély, hogy a gyerekek élvezzék a februári telet.

Fotó: Bögi Tamás

 

Fotó: Bögi Tamás

Korábban írtuk:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint kedden csapadékzóna érkezett hazánk fölé, melynek jellemző halmazállapota az Északi-középhegység, valamint a Dunakanyar térségében hó, míg a főváros térségében, az Észak-Alföldön, valamint az Alpokalján az eső mellett előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék (fagyott eső, havas eső, esetleg megszűnő jelleggel ónos eső), átmeneti havazás is. Az Északi-középhegység térségében az esti órákig általában 5-10 cm friss hó, az északi határ mentén lokálisan ennél több is hullhat.

A délutáni órákban északnyugat felől egyre nagyobb területen vált át a csapadék esőből, havas esőből hóba, melyből az Észak-Dunántúlon néhány cm vizes, tapadó hó hullhat.

Nem kellett azonban délutánig várni, több helyről is küldtek felvételeket a hóesésről olvasóink:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3qxpjhOMwPduoXvrzRMp7yNVEKmutKKh_Hm6RYCokxaCjzZbzJM744kwk&v=GVJRmoVe0XI&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2D5X2-ACceNW8W0uhEItq691xJIxj3E_JGUln3qTy3kkQ-ZV18D6TgvIE&v=XVkwFK7LsiQ&feature=youtu.be

Szerdán vegyes halmazállapotú csapadékzóna érkezik, majd hidegbetörés viharos széllel

Az éjszakai átmeneti csapadékszünetet követően reggel délnyugat felől egy újabb mediterrán ciklon melegfronti csapadékzónája érkezik, melyből az ország nagyobb részén eső várható, azonban az Észak-Dunántúlon a reggeli, délelőtti órákban átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék (ónos eső, havas eső) is hullhat, melyet eső vált majd fel. Az Északi-középhegység területén kezdetben havazás (további lepel-5 cm friss, tapadó hó) jellemző csapadékforma, melyet arrafelé is dél felől egyre nagyobb területen átmeneti havas eső, ónos eső, fagyott eső, végül eső vált fel. Legtovább Borsod északi felében tarthat ki a havazás. Ezzel párhuzamosan, az esti órákban északnyugat felől megérkezik a ciklon hidegfrontja, melynek hatására a Dunántúlon az esőt havas eső, havazás válthatja fel.

A front mögött északira, északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik, elsősorban a Dunántúl nyugati felén viharos (70-80 km/h) lökések is kísérhetik, mely északnyugaton helyenként hófúvást eredményezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában