mozgalmas napok az időjárásban

2021.01.21. 20:50

Viharos szél süvített Győr-Moson-Sopron megyében, Bakonyszentlászlón fa dőlt az útra – fotó

Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon viharos a déli, délnyugati szél pénteken is.

kisalfold.hu

Bakonyszentlászlón a vihar következtében útra dőlt akácfa okozott több órán fennakadást a közlekedésben és áramellátásban - írta Tudósítónk.

Az ország nagyobb részén változó mennyiségű fátyolfelhőzetre számíthatunk, amely pénteken napközben is szűri a napsütést. Az északi, északkeleti harmadban a vastagabb felhőzet területi kiterjedése éjszakától ismét növekszik, és ott ekkortól szórványosan kisebb eső is várható. Emellett pntek estétől délnyugaton, nyugaton is megvastagodhat a felhőzet, és ekkor már arrafelé is előfordulhat gyenge csapadék. Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon viharos a déli, délnyugati szél.

Bakonyszentlászlón a vihar következtében útra dőlt akácfa okozott több órán fennakadást a közlekedésben és áramellátásban – írta Tudósítónk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +9 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 10 és 17 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként ennél több fokkal hidegebb is lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat rövidtávú előrejelzésében.

Mozgalmas napokat élünk időjárást tekintve. Pénteken napi melegrekord dőlhet országos szinten, a hétvégén azonban több hullámban csapadékos időjárás valószínű. A halmazállapot szombaton döntően még eső lesz, vasárnap délutántól azonban egyre több helyen valószínű havas eső, majd hó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában