Új, korszerű, energiahatékonyabb

2023.06.03. 20:05

Új szivattyúval üzemel a Marcalvárosi víztorony Győrben

Megújult Győrben, valamint térségben az ivóvízellátórendszer magastározójának, a Marcalvárosi víztoronynak feladó szivattyúja, valamint annak szerelvényei.

kisalfold.hu

Forrás: Pannon-Víz

Fotó: Borsi Viktória

- A szivattyú feladata a torony felső, magasövezeti tározójának töltése, amely a város négy emeleténél magasabb lakóingatlanjainak ivóvízellátását is biztosítja.

Ez az új berendezés több mint negyven éves elődjét váltotta fel, amely Magyarország egyik legnagyobb víztornyának megépítésekor, 1982-ben került beüzemelésre és látta el azóta a város, valamint agglomerációjának részeit tiszta ivóvízzel - írja a Pannon-Víz Zrt.

- Elsődleges méréseink szerint az új szivattyú 560 köbméter/óra vízmennyiséget ad fel a magasövezeti, 2000 köbméteres tározótérbe - emelte ki a szolgáltató.

Az új, korszerű, energiahatékonyabb szivattyú beüzemelésével a torony üzemeltetéséhez szükséges energiafelhasználás csökken, valamint nagymértékben megnő a torony és a rendszer üzembiztonsága. A szivattyú és szerelvényeinek cseréje a Pannon-Víz Zrt. saját beruházásában, szakembereinek felkészült és jól összehangolt munkájának köszönhetően valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában