Győri felsőoktatás

2023.06.02. 17:14

Együttműködik a Gránit Bank Zrt. és a Széchenyi István Egyetem

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Gránit Bank Zrt. vezetői május 31-én. A dokumentum szakmai gyakornoki helyeket, közös ösztöndíjprogramot és edukációs pénzügyi előadásokat biztosít a hallgatók fejlődése és pénzügyi tudatosságának erősítése érdekében.

kisalfold.hu

A Gránit Bank Zrt. részéről Lehóczky Zoltán elnöki-vezérigazgatói tanácsadó és Tölgyesi Zoltán vezérigazgató-helyettes, míg a Széchenyi István Egyetem részéről dr. Kovács Zsolt általános és oktatási elnökhelyettes és dr. Tóth Árpád gazdasági vezető írta alá az együttműködési megállapodást.

Fotó: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is jelen lévő Széchenyi István Egyetem Magyarország meghatározó felsőoktatási intézménye. Mintegy 14 ezer fős hallgatói közösségét hetven ország fiataljai alkotják. Rendkívül erős gyökerekkel rendelkezik a technológiai és az informatikai képzések terén, amelyeket minőségi gazdaságtudományi, állam- és jogtudományi, pedagógiai, társadalomtudományi, művészeti, egészség- és sporttudományi, valamint mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi képzések egészítenek ki. Az intézmény kiemelkedő számú ipari-gazdasági kapcsolattal rendelkezik.

E munkában az egyetem új partnere a Gránit Bank, amely magyar tudásra, tapasztalatra alapozva, XXI. századi megoldásokkal, digitális technológiával teszi egyszerűvé és fenntarthatóvá ügyfeleinek a bankolást. Szolgáltatásainak fejlesztésével a célja, hogy ügyfelei a pénzügyek minél szélesebb körét kényelmesen, otthonról is intézhessék. A Gránit Bank által Magyarországon elsőként megvalósított digitális üzleti modell eredményeképpen a nyolc éve folyamatosan nyereségesen működő bank a piac legdinamikusabban növekvő szereplője lett.

Az együttműködési megállapodás kölcsönösen előnyösen szolgálja az egyetem és a bank szakmai, tudományos és üzleti céljait. A benne foglaltak értelmében a bank üzeneteit, akcióit, termékeit a Széchenyi István Egyetem jelenlegi hallgatói, munkatársai és bizonyos esetekben az alumniközösség körében népszerűsíti. A pénzintézet gyakornoki helyek felajánlásával, az egyetemmel közös ösztöndíjprogram kidolgozásával és edukációs pénzügyi tartalmú előadásokkal járul hozzá az egyetemisták fejlődéséhez és pénzügyi tudatosságának erősítéséhez. A széles körű tájékoztatás érdekében a Széchenyi István Egyetem kitelepülési lehetőségeket, online és offline felületeket biztosít a bank szolgáltatásainak bemutatásához.

A Gránit Bank Zrt. részéről Lehóczky Zoltán elnöki-vezérigazgatói tanácsadó és Tölgyesi Zoltán vezérigazgató-helyettes, míg a Széchenyi István Egyetem részéről dr. Kovács Zsolt általános és oktatási elnökhelyettes és dr. Tóth Árpád gazdasági vezető írta alá az együttműködési megállapodást.
Fotó: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

Dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese elmondta: az intézmény nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hallgatók naprakész, gyakorlatorientált tudást szerezzenek, amit nagymértékben segítenek a gazdasági szféra szereplőivel kiépített szoros kapcsolatok. Hozzátette: a Gránit Bank Zrt.-vel kötött megállapodás hozzájárul ezen célokhoz, emellett pedig számos lehetőséget biztosít az egyetemen tanulók számára.

Lehóczky Zoltán, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatói tanácsadója az aláírás kapcsán kiemelte, hogy a digitális pénzügyi termékek innovációjában élenjáró Gránit Bank és az ország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye között létrejött stratégiai megállapodás jó keretet biztosít arra, hogy a bank a képzések keretében megossza iparági tapasztalatait a hallgatókkal, részt vegyen pénzügyi tudatosságuk erősítésében és eljuttassa a diákok számára a bank legfrissebb innovációit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában