Jubileum

2023.03.20. 12:18

Ismert magyar humoristával ünnepelte 20. születésnapját a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet Csornán - galéria

Zöldség és gyümölcs értékesítésével foglalkozik immár húsz éve a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet. A napokban az alapításra emlékezve ünnepi közgyűlést tartott a cég.

Cs. Kovács Attila

Fotók: Cs. Kovács Attila

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli márciusban a csornai székhelyű Hanság-Fertőmenti Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet. A cég megalakulásáról annak idején a Kisalföld adott hírt először. A szövetkezet a térség termelőit igyekezett összefogni és az értékesítési nehézségeken összefogással úrrá lenni. A hétvégén ünnepi közgyűlésre hívták a szövetkezet alapító tagjait, volt tagjait és a maiakat.

 A vállalkozást az Agrárminisztérium nevében Feldmann Zsolt államtitkár köszöntötte. A politikus hangsúlyozta: könnyebb dolguk van azoknak a gazdáknak, akik ezen a szakterületen összefogva jelennek meg a nehéz tereppé vált piacon. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke ünnepi beszédében szintén az összefogás jelentőségét hangsúlyozta.

Badár Sándor is szórakoztatta a megjelent tagokat.

Családi János, a TÉSZ elnöke a cég történetét ismertette és a jelenét vázolta. Kifejtette: 2003-ban 35 taggal alakították meg a TÉSZ-t és a létszám ma is 36. Akkor hárommillió forintos törzstőkével jegyezték be a Hanság-Fertőmentit, ami a teljes vagyonukat jelentette. Most tárgyi eszközökben 408 millióval bírnak. A szövetkezet fő növényei almafélék, hagymafélék, ipari paprikák, gyökérzöldségek, káposztafélék. Családi János kiemelte: eredményesen működnek az iskolagyümölcs programban. A cégvezető kitért a fejlesztésekre is, például a néhány évvel ezelőtt átadott hűtőház építésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában