Új irányok, új lehetőségek

2023.03.01. 18:18

Gazdasági évnyitó a győri iparkamarában - Fotók

Barki Andrea

Fotó: Csapó Balázs

Gazdasági évnyitót tartottak a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában szerda délután, ahol, a gazdaságot érintő aktuális kérdéseken túl az új helyzetre adott lehetséges válaszokról is beszéltek. Pintér-Péntek Imre köszöntőjében arról szólt: megújul a kamara, új irányokat, új lehetőségeket keresnek, hogy az újonnan jelentkező kihívásokra megfelelő válaszokat tudjanak adni a vállalkozások. 

Mint mondta, hangsúlyt szeretnének fektetni az oktatásra, arra, hogy itthon tudjuk tartani a megfelelő képzettségű munkaerőt, de az is fontos lenne, hogy a területfejlesztés kapcsán is kinyilváníthassák véleményüket a gazdaságfejlesztés kérdéseiben. Megújult kamara 36 ezer vállalkozás összefogására számít. 

Új, 150 területre kiterjedő szolgáltatási portfóliót állítottak össze, de önfejlesztő, önmenedzselő csoportokra is szükség van, hogy a rövidesen megjelenő lehetőségeket minél jobban ki tudják használni a vállalkozások. Minden kamarai tagot meglátogatnak, hogy személyes információkat kapjanak a problémáikról. 

Az eseményen köszöntötte a résztvevőket a vármegyében tárgyaló Yacov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet is.

Hortobágyi T. Cirill osb pannonhalmi főapát a rend ezeréves szervezet optimális működéséről, és ő is az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt. Mint mondta: a jó pap holtig tanul. 

Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az egyetem új struktúráját, feladatait elemezte, majd a kamarák képviselői képzési együttműködési megállapodást kötöttek az egyetemmel. 

Az eseményen Alfons Dintner, az Audi Hungária Zrt. igazgatósági elnöke a cég harminc éves sikertörténetét mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában