Második forduló

2023.02.07. 17:07

Folytatódtak a bértárgyalások a győri Audinál, még nincs megállapodás

Folytatódtak a bértárgyalások, az Audi Hungária és az AHFSZ (Audi Hungária Független Szakszervezet) között. A második, keddi fordulón a munkáltató értelmezte a szakszervezeti bérkövetelést. Munkáltatói ajánlat nem érkezett.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Kisalföld Archív

Fotó: Csapó Balázs

Kedden újra tárgyalt az Audi Hungaria Zrt. bértárgyaló delegációjával. Ezen alkalmon a gazdasági szakértővel kiegészülve elemezte ki az Audi Hungária Független Szakszervezet bérkövetelését. Az elemzés során dr. Lajtai György, az AHFSZ szakértője a szakszervezet bérkövetelését alátámasztó érveket vizsgálta. A munkáltatói oldal a saját számításai alapján a bérkövetelés munkáltatóra gyakorolt hatásait mutatta be. A szakértő rávilágított az elemzésében, hogy az elmúlt három év során folyamatosan csökkent munkavállalóink béremelésének reálértéke, ezt a munkáltató is elismerte. 

A találkozó során az Audi Hungária Független Szakszervezet kérte a munkáltatói oldalt, hogy figyelembe véve az AHFSZ bérkövetelését és az egyeztetéseken elhangzottakat, ismertesse a Audi Hungaria béremelési javaslatát. A munkáltató ezt csak a jövő hét keddi tárgyalási fordulóra fogja átadni a munkavállalói oldal számára. A keddi napon abban egyeztek meg, hogy ezen a héten csütörtökön további szakmai egyeztetésekkel folytatódik a bértárgyalás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában