Felsőoktatás

2023.02.07. 10:50

Az iparkamara tantárgyát oktatják a győri egyetemen - galéria

Negyvenhárom hallgató kezdte meg kedd reggel a "Kamara a vállalkozásokért" egy féléves, négy kreditpontos tantárgyat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem együttműködésében.

Barki Andrea

Képalá: Tizenhat lány és huszonhét fiú vette fel a tantárgyat. Fotó: Rákóczy Ádám

A 2011-ben hozta létre a tantárgyat dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta, a Széchenyi István Egyetem Vezetéstudomány és Szervezeti Kommunikáció Tanszékének egyetemi tanára és Molnár Albert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri Térségének elnöke. A tantárgy átfogó vállalkozói ismereteket nyújt, az alkalmazotti léten kívül rávilágít egy olyan szemléletre, ami a vállalkozói léthez tartozik.

A kurzus specialitása, hogy a hallgatóknak a félév során egy üzleti tervet kell elkészíteniük tizenhárom, az üzleti életben sikeres mentorsegítségével. – Nem az a cél, hogy minden hallgatóból vállalkozó legyen, hanem az, hogy megismertessük velük azokkal a szerepkörökkel, felelősségi kompetencia területekkel, amelyek egy vállalkozáshoz szükséges. A logisztika, gépész, járműmérnök hallgatókon kívül gazdálkodás menedzsment és turizmus-vendéglátás szakos hallgatók is felvehetik ezt a tantárgyat. Aktuális témákra hívjuk fel a diákok figyelmét, most éppen az energia hatékonyság és a vízpart közeli vállalkozások létrehozására fókuszálunk – mondta Molnár Albert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában