Gazdaság

2023.01.17. 16:18

Újabb inflációkövető alapbéremelést jelentettek be a győri Audinál

Kiegészítő, inflációkövető alapbéremelésről állapodott meg hétfőn az Audi Hungaria és az Audi Hungaria Független Szakszervezet vezetősége - tájékoztatták kedden a négykarikás vállalat dolgozóit.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: MORICZ SABJAN SIMON

A Központi Statisztikai Hivatal 2022-es évre kiadott hivatalos 12 havi átlag inflációs adatához igazodva, gyors és hatékony egyeztetés után ismét további inflációkövető alapbéremelésről állapodtak meg a felek.

Míg a tavalyi év elején az infláció 7,9 százalékot tett ki, a 2022-es év végére már elérte a 24,5 százalékot. Ennek megfelelően a tavalyi 3, majd az azt követő 9 százalékos bérkorrekció után az Audi Hungaria 2023. január 1-jétől további 2,5 százalékos inflációkövető alapbéremelést hajt végre az Audi Hungária Független Szakszervezettel egyetértésben. 

A jelenleg is érvényben lévő és a március 31-én lejáró három éves bérmegállapodás utáni időszakról várhatóan február elején kezdődnek meg a bértárgyalások a felek között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában