Várják a csodát

2023.01.04. 13:36

Egy újabb győri étterem döntött a bezárás mellett - Az Erzsébet Liget Étterem is elköszönt

kisalfold.hu

Erzsébet Liget Étterem

Forrás: Erzsébet Liget Étterem/Facebook

Az év eleji éttermi bezárásokról a héten már több alkalommal írtunk. A Mackó Kuckó, Kálvária Street és Szürkebarát Étterem bejelentését követően az Erzsébet Liget Étterem is búcsúzik a vendégektől.

Minket is elért a rezsiválság, emiatt az Erzsébet Liget Étterem ideiglenesen bezárja kapuit.

- írták a Facebook oldalukon. Hozzátették: bíznak benne hogy hamarosan újra kinyithatnak.

- Az éttermet 2019 október végén vettük, átalakítás után 2020 január közepén nyitottuk meg, röviddel a pandémia kitörése előtt, mondhatni a legrosszabbkor. Azóta nem volt két egyforma hónapunk - nyilatkozta lapunknak a tulajdonos Egri Richárd. - A járvány alatt igyekeztünk megtartani a munkatársakat, olyan programokat szerveztünk, mint az Etesd a dokit!, bíztunk a helyzet jobbra fordulásában. Most azonban az rajzolódik ki, hogy 2023 aligha lesz jó év, így el kell engednünk ezt a történetet egyelőre. Nyolcan dolgoztak velünk, közülük a négy legrégebbi munkatársunknak addig adunk fizetést, amíg nem találnak munkát. 

A tulajdonosoknak sok tervük van még arra, hogyan lehetne az Erzsébet-ligeti étterem és környéke szebb. A helyszín inkább rendezvényteremként szolgál, és mint mondta, a december például rekordot hozott, nagyon sokan voltak. Ám látszik, hogy az elszálló árak, főleg az élelmiszerárak miatt most nem lehet nyereségesen működtetni a helyet, olcsó, ám ezért rosszabb alapanyagokkal pedig nem szeretnének dolgozni, így megvárják, míg jobb lesz a helyzet. 
Ahogy Egri Richárd fogalmazott: várják a csodát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában