Gazdaság

2022.12.26. 11:25

Nagy dologra készül a győri Graboplast a tőzsdén

A Nutexszel írt alá előzetes megállapodást a győri társaság, és még három befektető - közölte a világgazdaság.hu

kisalfold.hu

A világgazdaság.hu cikke öt pontban foglalta össze a tervezett tranzakció főbb lépéseit:

  • A Nutex pénzbeli hozzájárulással tőkét kíván emelni a Graboplastban, amely ezért cserébe új Graboplast-részvényeket bocsát ki, amit kizárólag a Nutex jegyezhet le.
  • A tőkeemeléssel egy időben a Nutex a fenti befektetőktől megvásárolja a Graboplast-részvények 6,18 százalékát.
  • Ezen túlmenően a Dakron–PZP–Landport hármas a tulajdonában lévő Graboplast-papírok 46,9 százalékát apportként átadja a Nutexnek, cserébe ezekért új, E-sorozatú Nutex-törzsrészvényeket, valamint osztalékelsőbbségi Nutex-részvényeket (a többi részvényhez képest 10 százalékkal magasabb osztalékra jogosult, de szavazati jog nem kapcsolódik hozzájuk) kapnak. Ezzel a lépéssel a Nutex tőkeemelést hajt végre, az új részvényeket kizárólag a három kft. veheti át.
  • A felek a részvényadásvételi és apportszerződéseket egységes szerkezetű szerződésben tervezik megkötni azzal, hogy a Graboplast- és a Nutex-tőkeemelésre, valamint a Graboplast-adásvételre vonatkozó megállapodásukat kifejezetten egymásra tekintettel kötnék meg, azzal a kikötéssel, hogy egyszerre kell teljesíteni őket.
  • A tranzakció létrejöttének szükséges feltétele, hogy a Nutex  közgyűlése előzetesen jóváhagyja, valamint hogy a Graboplast finanszírozó bankja is előzetesen hozzájáruljon, a term sheetben foglaltak nem tekinthetők a felek részére kötelező kötelezettségvállalásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában