Évértékelő

2022.12.09. 22:43

Kapuváron tartották a Fertő-Rábaközi térség évzáró gáláját - Fotók

Pénteken tartották az iparkamara Fertő-Rábaközi térségének évzáró gáláját Kapuváron.

Kustor Réka

Fotó: Kustor Réka

Elsőként Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a vendégeket. Az elnök beszélt a globális és térségi kihívásokról, a területfejlesztésnek a gazdaságfejlesztéssel való harmóniájának fontosságáról, a magyar ember kiemelkedő alkalmazkodóképességéről, majd a kamara szerepéről, mely a vállalkozókat hivatott segíteni. 

– A következő időszakban úgy tudunk sikeresek lenni, ha odafigyelünk egymásra, megpróbálunk minél többet önzetlenül egymásnak segíteni gondolatokkal, tettekkel – hangsúlyozta Pintér-Péntek Imre. 

Boldvai Márton Bertalan premontrei perjel egy kis szójátékkal indított, ugyanis az évzáró gála egy betűjének cseréjével megkaphatjuk az „évzáró hála” szókapcsolatot. Erre fűzte fel mondanivalóját, miszerint, ha felidézzük az elmúlt év eseményeit, a nehézségeket, kihívásokat, örömöket, abban fedezzük fel az Isten működését: – Szülessen meg mindannyiunk szívében az a hála, ami segít abban, hogy könnyebben észre vegyük a jót az életünkben – mondta Bertalan atya. 

Csapó Péter, a Fertő-Rábaközi Térség elnöke összefoglalta az idei évi tevékenységüket. 

– Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy közelebb hozzuk a diákokat a vállalkozókkal – emelte ki, a tanulókat többek között pályaorientációs programokkal segítették, ahol beleláthattak a vállalkozások működésébe. A Rábaközi szakmabörze például 30 vállalkozást vonultatott fel a résztvevő közel ezer diák előtt. Céljuk előre mozdítására együttműködési megállapodást kötöttek három térségi iskolával. Voltak partnerlátogatások, megalakult a térség üzleti közössége, a Nyugati Kapu Klub – hogy néhány eseményt említsünk. 

– Úgy gondolom sikeres év volt, tudtuk fejleszteni a diákok-vállalkozások közötti kapcsolatot, előre léptünk a térség gazdaságfejlesztési programjában, segítettünk vállalkozásokat, közreműködtünk a kapcsolatépítésben. Bízom benne, hogy a jövőben is tudjuk erősíteni, segíteni egymást – zárta Csapó Péter. 

A rendezvény kamarai oklevelek átadásával, vendéglátással zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában