Meglátogatta a falu

2022.11.12. 21:17

Próbaüzem alatt a Lipóti Pékség hatvani gyára - Fotók

Mintegy százhetven vendég látogatott el a Lipóti Pékség hatvani üzemébe, Tóth Péter tulajdonos meghívására főként lipótiak.

Mészely Réka

Szombaton reggel három busszal és több autóval mintegy százhetvenen kerekedtek fel Lipótról, hogy látogatást tegyenek az üzembe.

Fotó: Kerekes István

Amint arról már többször beszámoltunk, a Lipóti Pékség egy új üzemmel bővült, mely Magyarország legnagyobb sütőipari gyára a hatvani ipari parkban. A vállalkozás tulajdonosa, aki egyben Lipót polgármestere is, gondolt egyet: még a tényleges nyitás előtt meghívta a szigetközi falu lakosságát a Heves megyei üzembe.

Szombaton reggel három busszal és több autóval mintegy százhetvenen kerekedtek fel a háromórás útra. 
A látogatókat Tóth Péter és családja látta vendégül, és mutatta meg a 20 milliárd forintból megépült húszezer négyzetméteres, négy gyártósorral berendezett gyárat, melyet működés közben lehetett megtekinteni.

Műszaki és használatbavételi engedéllyel már rendelkeznek, hivatalos átadása hamarosan várható. Az üzem napi 250 tonna péktermék előállítására alkalmas, melyből az ország minden pontjára jut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában