Küldöttség

2022.11.21. 16:29

Belorusz-magyar kapcsolatokat építenek Mosonmagyaróváron - fotók

Belaruszt is érintik a szankciók és a gazdasági válság, ugyanakkor bíznak a békében és az együttműködési lehetőségekben magyar partnerekkel. Többek között erről is szó esett az első belorusz-magyar kereskedelmi fórumon Mosonmagyaróváron.

Mészely Réka

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület hétfőn adott otthont az első belorusz-magyar kereskedelmi fórumnak, melyre egy nagyobb fehéroroszországi küldöttség mellett ellátogatott Uladzimir Ulakhovich, a Belarusz Köztársaság Magyarországi Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete is.

– Nem egyszerű időket élünk, amikor talán még fontosabbak az együttműködések, mint a korábbi időszakban – hangsúlyozta Uladzimir Ulakhovich nagykövet.

Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke vendéglátóként köszöntötte az egybegyűlteket és beszámolt személyes tapasztalatairól, amiket Belaruszában szerzett, gyárakat látogatva.

Szekeres István, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke is reményeit fejezte ki az együttműködés terén. A főként építőipari szakemberekből álló küldöttség két megyebeli építőipari vállalkozáshoz is ellátogatott a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában