Informatika és Audi

2022.11.15. 11:21

Audi Developer Academy: az Audi Hungaria a Green Fox Academyvel közös IT képzést indít

Az Audi Hungaria a nemzetközi junior programozó képzéseket kínáló Green Fox Academyvel közös IT képzést indít.

kisalfold.hu

Az Audi Hungariánál kiterjedt képzési portfólióval rendelkeznek,: elismert duális szakképzési rendszerükben 2001 óta több mint 2000 fiatal szerzett szakmát

Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja: „Tudatosan teszünk a magasan képzett munkaerő-utánpótlásunk biztosításáért, és törekszünk arra, hogy a tanulóknak gyakorlati kompetenciákat, és a mentori keretrendszer segítségével igazi Audis élményt nyújtsunk.”

Az Audi Hungaria az autó- és motorgyártás mellett számos világszínvonalú szolgáltatást nyújt a Shared Competence Center-en (SCC) keresztül a Volkswagen Konszern számára, többek között az IT területén. A magasan képzett, a vállalat által kínált egyedi szolgáltatásokra szakosodó szakemberek képzése érdekében az Audi Hungaria a budapesti székhelyű Green Fox Academyvel közösen indít egy térítésmentes, közel öt hónapos junior programozó bootcamp képzést, mely során a tanulók vállalatspecifikus IT kompetenciákat sajátíthatnak el, majd a képzés sikeres teljesítését követően a vállalat munkatársaként erősíthetik az Audi Hungaria IT szoftverfejlesztői csapatát.

„Az Audi Hungariánál kiterjedt képzési portfólióval rendelkezünk: elismert duális szakképzési rendszerünkben 2001 óta több mint 2 000 fiatal szerzett szakmát, míg a győri Széchenyi István Egyetemmel közösen megvalósított duális felsőfokú képzés kiemelt szerepet játszik a magasan képzett munkaerő-utánpótlásunk biztosításában. Most tovább szélesítjük képzési portfóliónkat és a Green Fox Academyvel  közösen egy olyan gyakorlatorientált IT képzést indítunk, melynek keretein belül az innováció és a kompetenciafejlesztés egyedi módon fonódnak össze. Tudatosan törekszünk arra, hogy a tanulóknak gyakorlati kompetenciákat, és a mentori keretrendszer segítségével igazi Audis élményt nyújtsunk” - mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. 

Az Audi Hungaria személyügyi stratégiája a jövőbe tekint:

„A gazdaság digitalizációja kapcsán egyre inkább felértékelődik azon szakemberek szerepe, akik üzleti területen szerzett tapasztalatra és programozói tudásra alapozva képesek létrehozni egyedi megoldásokat. Az Audi Hungariával közösen indított képzés e tekintetben is kiváló lehetőséget jelent, hiszen a résztvevők nemcsak a programozás alapjait sajátíthatják el, de valós munkahelyi helyzeteken keresztül gyakorlati tudásukat is bővíthetik” - mutat rá a képzés erősségére Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője.

A képzésre sikeresen felvételt nyert jelentkezők egy térítésmentes, online bootcamp keretein belül sajátíthatják el a Junior Full-stack Developer és Junior Cloud Developer szakmák alapjait. A közel öt hónapon keresztül tartó junior programozó képzés mentori keretrendben zajlik, mely során a hallgatók gyakorlatorientált feladatokon és projekteken dolgoznak mentori támogatás mellett. Mi több, a vállalatspecifikus kompetenciák elsajátítását, valamint a munkakörhöz tartozó gyakorlati tudás megszerzését az Audi Hungaria szakemberei is aktívan segítik.  A program részletei a greenfoxacademy.com oldalon érhetők el.

Az Audi Hungaria személyügyi stratégiája a jövőbe tekint: a vállalat számos képzést indít és támogat, így a jövőben nem csak a munkaerőpiacra támaszkodhat, hanem aktívan hozzájárul a jövő generáció képzéséhez. Az Audi Hungaria duális szakképzésében 2001 óta több mint 2 000 fiatal végzett, majd nagy részük munkatársként kezdte el szakmai pályafutását a vállalatnál. Ezen felül a vállalat 2015-ben alapította a győri egyetemmel karöltve az Audi Hungaria Járműmérnöki Kart, majd 2019-ben megalakult az Audi Hungaria Külső Tanszék, amelynek a vállalat területén található Kísérleti Motorgyártó Központ (MAC) ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában