Képzés

2022.11.23. 12:10

A jövő technológiái: a Széchenyi István Egyetem újabb hallgatói végezték el a Huawei képzését

Az 5G-től a mesterséges intelligenciáig számos modern technológia áll a Huawei Technologies Seeds for the Future elnevezésű tehetséggondozó programjának középpontjában. A képzést a győri Széchenyi István Egyetem újabb közel 20 hallgatója végezte el.

Széchenyi-egyetem

 A Huawei Technologies 2008-ban indította el Seeds for the Future elnevezésű programját, amely amagyar fiatalok számára 2014-ben vált elérhetővé. Hazánkból elsőként a Széchenyi István Egyetem csatlakozott a kezdeményezéshez.

A vállalat a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra reagálva néhány éve a digitális térben tartja meg a tehetségprogramot, amely így egy infokommunikációs online oktatási platformmá vált. A nyolcnapos, intenzív képzés során a résztvevők részben kínai kulturális ismeretekkel gazdagodhatnak, de a legnagyobb hangsúly természetesen a legkorszerűbb technológiai ismeretek átadásán van. A fiatalok olyan területeken gyarapíthatják tudásukat, mint az 5G, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság vagy a felhőalapú számítástechnika. Az elsődleges cél az, hogy a hallgatók valós, gyakorlati ismereteket szerezhessenek a világ egyik vezető technológiai vállalatától, ezzel is közelítve egymáshoz az egyetemen megszerzett ismereteket és az iparág által megkövetelt készségeket.

Az ünnepség résztvevői a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus épületében. - Fotó: Májer Csaba József

Idén novemberben a Széchenyi István Egyetem újabb csaknem 20 hallgatója teljesítette a képzést, és teljesítményüket a vállalat személyesen köszönte meg. Az ünnepségen Gecse Mariann, a Huawei Technologies magyarországi és nyugat-balkáni kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója, valamint Ablonczyné dr. Mihályka Lívia professzor, a Széchenyi István Egyetem társadalmi kapcsolatokért felelős elnöki megbízottja köszöntötte.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egyre több, már mintegy ezer nemzetközi hallgató tanul egyetemünkön, amely nagyon erős a jövő mérnökeinek képzésében” – fogalmazott a professzor. Hozzáfűzte: az intézmény nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatorientált oktatásra, amit támogat ez a program is.
A Huawei képzését elvégezte az etiópiai Bereket Basa Kiflemariam, az egyetem Multidiszciplináris Doktori Iskolájának másodéves doktoranduszhallgatója is. Kérdésünkre elmondta: elsősorban azért jelentkezett, hogy fejlessze információs és kommunikációs technológiai tudását.

Nem csalódott, mert sok újat tanult például az 5G-vel és a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, s az új technológiákat alkalmazni szeretné tanulmányai során. Az afrikai fiatal megjegyezte: 2019-ben érkezett a győri egyetemre, ahol fantasztikus tapasztalatokat szerzett. Külön kiemelte a modern környezetet, az oktatók és az egyetemi közösség segítőkészségét, valamint a képzések gyakorlatias jellegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában