Kerékpárút, gerendahíd is épül

2022.10.10. 20:53

Jól halad a Mosonmagyaróvárt elkerülő, déli tehermentesítő út fejlesztése

kislfold.hu

Forrás: NIF

Év elején kezdődtek meg  a Mosonmagyaróvárat elkerülő, déli tehermentesítő út munkálatai. A kivitelezés jelenleg az ütemtervnek megfelelően halad - számolt be a beruházó. 

  • A fejlesztés során az elkerülő út főbb csomópontjai körforgalomként épülnek meg. A körforgalmak területén jelenleg szegélyépítési és térkövezési munkálatok zajlanak, továbbá az 1. számú főútnál épülő körforgalomban rézsűképzési és rézsűburkolási feladatokat végeznek.
  • A beruházás során összesen 1400 m kerékpárút is megépül, mely kivitelezése szintén elkezdődött az 1. sz. főútnál épülő körforgalom térségében.
  • A projekt azon szakaszán, amely korábban mezőgazdasági művelés alatt állt, a jelenleg védőréteg szinten lévő út vízelvezetését szolgáló földárkok kialakítása folyik.
  • Az 1. számú vasútvonal felett megépülő gerendahídhoz a gerendákat augusztusban már beemelték, jelenleg pályalemez építési munkálatokat folytatnak.
  • Megkezdődött a hídhoz kapcsolódó gabion támfal építése is, mely komoly szakmai kihívást jelent, mivel a legnagyobb támfal magassága 10 méter lesz.
  • A beruházásnak köszönhetően a megépülő út szolgálni fogja Mosonmagyaróvár tehermentesítését, és ezáltal nagyban segíteni fogja a városi környezetterhelés csökkentését is.

- sorolták a fejlesztés főbb elemeit, és hogy azok jelenleg milyen fázisban tartanak.

A fejlesztés az Építési és Beruházási Minisztérium (jogelőd: Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi nettó 4 milliárd 598 millió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában