Ipari Park

2022.10.24. 19:39

Az Audi vezetői egy asztalhoz ültek a győrszentiváni civilekkel - "konstruktív egyeztetésen vettünk részt"

Közvetlen hangulatú, konstruktív egyeztetésen vettünk részt az Audi Hungária Zrt. menedzsmentje képviselőivel - közölték a győrszentiváni civilek a közösségi médiában.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Fotó: Csapó Balázs

A megbeszélésen az AUDI HUNGÁRIA Zrt. részéről Alfons Dintner, az igazgatóság elnöke, Németh Kinga személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tag és a vállalat szakemberei vettek részt.

A Szívügyünk Szentiván mozgalmat pedig dr. Balog-Farkas Renáta ügyvéd, Szijártó Gyula földtulajdonos, Kiss Norbert építészmérnök, dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Megyei Területi Szervezetének elnöke és Szabó Andrea, a Szentiváni Öko Szeglet Egyesület elnöke képviselte.

A civilek álláspontja

"Külön öröm volt számunkra, hogy Alfons Dintner úr, az igazgatóság elnöke is megtisztelt bennünket jelenlétével. A bemutatkozást követően a Szívügyünk Szentiván mozgalom kifejtette álláspontját, világosan ismertette érdekeit. Alfons Dintner úr felvázolta az Audi Hungária rövid és középtávú terveit, különös tekintettel a járműipari transzformáció egyik fontos elemeként megvalósuló és bővíteni tervezett elektromos motorgyártásra.

Szót ejtett az Audi Konszern stratégiájáról is és kitekintést adott a Green Deal-el kapcsolatos járműipari kihívásokra. Az Audi menedzsmentje hangsúlyozta, hogy a vállalat számára fontos Győr iparának jövőbeni fejlődése, természetesen a vonatkozó környezetvédelmi előírások betartásával, a Szívügyünk Szentiván mozgalom delegációja pedig minden részletre kiterjedően tájékoztatta az AUDI HUNGÁRIA Zrt. vezetését azokról a szakmai, környezetvédelmi és egészségügyi aggályokról, melyeket korábban már több alkalommal is megfogalmaztunk.

Küldöttségünk teljes körűen kifejtette és megindokolta, hogy Győrszentiván lakosságának döntő többsége számára elfogadhatatlan a lakott terület közelében újabb ipari park létrehozása. Úgy gondoljuk, a nyílt légkörnek köszönhetően sikerült minden olyan tényre rávilágítanunk, amelyek véleményünk szerint fontos szerepet játszhatnak egy esetleges beruházás elindítását megelőző folyamatban. Adódott nézetkülönbség is, pl. azt illetően, hogy megtelt-e Győr, lehet-e még Győrben úgy ipari övezetet létesíteni, hogy az egyéni érdekek ne sérüljenek aránytalanul. Megállapodtunk abban, hogy az érintett témákhoz kapcsolódó, rendelkezésünkre álló dokumentációt utólagosan elküldjük az Audi Hungária részére, további szíves áttekintésre.

Az egyeztetés a tervek szerint tovább folytatódik" - írták közösségi felületükön a győrszentiváni civilek.

Megerősítés az Audi részéről

"Az Audi Hungaria vezetése a Szívügyünk Szentiván mozgalom kérésének eleget téve fogadta a mozgalom képviselőit egy beszélgetésre a vállalatnál.

A Szívügyünk Szentiván mozgalom elhangzottakkal kapcsolatos tájékoztatása helytálló, azokat megerősítjük" - közölte kérdésünkre a győri Audi vállalati kommunikációért felelős részlege.

A VW egyelőre nem döntött

Hónapok óta téma, hogy a Volkswagen akkumulátorgyárat akar építeni a győri Ipari Parkban. A VW sajtóosztálya pár hete úgy válaszolt az Autószektor.hu kérdéseire, hogy "még nem döntöttek a beruházás helyszínéről".

Ami biztos: a Volkswagen 2030-ig hat jelentős akkumulátorgyárat akar építeni Európában. Kettőnek már biztos a helye: az egyik Svédországban, a másik Németországban épül meg.

A maradék négy közül egyet Kelet-Közép-Európában akar felépíteni a konszern. Erre német sajtóértesülések szerint Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is keresik a megfelelő helyszínt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában