Sertéstelep épül

2022.10.23. 13:12

600 milliós fejlesztés a töltéstavai állattartó telepen

Mintegy 600 millió forintos beruházásból bővíti állattartó telepét Töltéstava külterületén Horváth Imre egyéni vállalkozó, fele-fele arányban uniós és saját forrásból.

MTI

Forrás: Pixabay

A Széchenyi 2020 programban, 295,2 millió forint uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként egy 1950 férőhelyes sertéstelep, valamint az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra épül ki, várhatóan 2023 március végéig.     

A közel 30 éve működő gazdaság komplex mezőgazdasági termelést folytat, növénytermesztés mellett állattartással - ezen belül szarvasmarhatartással foglalkozik, 250 állattal - közölte a cégvezető Horváth Imre az MTI megkeresésére. 

A szarvasmarhatelepen tovább bővítik a precíziós gépállományt, valamint pályázatot adtak be terménytároló létesítésére - tette hozzá. Közölte: a megtermelt növényi termékek jelentős részét takarmányozásra használják, kukoricából, búzából, repcéből és napraforgóból gazdáknak értékesítenek. A lucerna és a legelő területek termékeit az állattartásban hasznosítják.

Az aszály rendkívüli mértékben sújtotta a gazdaságot, a régióban 66 százalékos aszálykárt állapítottak meg.  Az energiaválságot folyamatos fejlesztésekkel és a most bejelentett beruházással próbálják ellensúlyozni - mondta Horváth Imre.     A vállalkozó nettó eredménye 2021-ben 70 millió forint volt 518 millió forint árbevétel mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában