Győri négykarika

2022.09.26. 14:20

Környezetvédelmi hét az Audi Hungariánál

Az Audi Hungaria a tavalyi évhez hasonlóan 2022-ben is megrendezi a Környezetvédelmi Hét eseménysorozatot, amelyet az Audi márkacsoport tagjai közösen szervezett programokkal és ugyanabban az időpontban tartanak szeptember 26-30. között. A vállalat célja, hogy növelje munkatársai környezettudatosságát és felhívja a figyelmüket a dekarbonizáció, az erőforrás-hatékonyság, a vízhasználat, valamint a biodiverzitás megőrzésének fontosságára.

kisalfold.hu

Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja, Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja és Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja az Audi Hungaria munkatársaival.

  • A munkatársak számos élményprogram közül választhatnak a hét folyamán: többek között Audi e-tron elektromos autó élményvezetés, látogatás az Audi Hungaria saját méhészetében, valamint energiatakarékos otthonfelújítással kapcsolatos tanácsadás is várja a kollégákat.
  • A környezettudatosságot népszerűsítő hét a „Bringázz be a gyárba” eseménnyel indult, mely során szeptember 26-án reggel sok-sok Audi Hungaria munkatárs közös kerékpározással tette meg a Győri Városházától az Audi Hungaria Főportájáig vezető utat.

„Az Audi Hungarianál nem csak a Környezetvédelmi Héten, hanem az év minden napján kiemelt hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, hiszen vállalati filozófiánk meghatározó része a természeti erőforrások felelős módon történő felhasználása termékeink gyártása során. Számtalan intézkedésünk bizonyítja, hogy kellő odafigyeléssel a természet védelme és a gazdasági fejlődés egymás mellett, egymást erősítve valósítható meg. Rendkívül büszkék vagyunk munkatársainkra, akik nap mint nap aktívan tesznek a környezet védelméért, melyet a mai közös kerékpározással is kifejeztek”, mondta Les Zoltán, az AUDI HUNGARIA Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Fotós: Mekli Zoltan

A vállalat az Audi Konszern Környezetvédelmi Programja, a „Mission:Zero” szellemében működik azzal a céllal, hogy a fenntartható mobilitás éllovasává váljon. A program egy csokorba gyűjti az összes Audi gyártótelephely aktivitásait és intézkedéseit, amelyek hozzájárulnak a termelés és a logisztika ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Az Audi Hungaria 2020 óta karbonsemlegesen működik. A vállalat többek között Európa legnagyobb tetőre épített, összesen 160 000 négyzetméteres napelemparkja, valamint megújuló geotermikus hőenergia-felhasználás segítségével biztosítja a győri telephely energiaellátásának egy részét. Ezen felül a keletkezett hulladék szinte 100 százalékát hasznosítja – tavaly júliustól például zárt körforgásba vezette az alumíniumot az Aluminium Closed Loop projekttel. A vállalat a gyárkapukon kívül is aktívan tesz a környezetért: a tavalyi évben az Audi Hungaria és az Audi Környezetvédelmi Alapítvány a CLEAR RIVERS holland nonprofit szervezettel együttműködve egy úszó hulladékcsapdát telepített a Dunára Budapesten, mely az elmúlt évben közel fél tonna műanyaghulladéktól szabadította meg a folyó vizét. A felfogott hulladékból elkülönítik a műanyagot, majd egy zárt körforgásban újrahasznosítják.

Fotós: Krizsan Csaba

Az Audi Hungaria elkötelezett az élővilág sokszínűségének megőrzése iránt is. A vállalat tudatos gazdálkodással kezeli közel 3,3 millió négyzetméter zöldterületét, ezáltal növelve a gyárterület biodiverzitását. 2015 óta működteti méhészetét, hogy ráirányítsa a figyelmet a beporzó rovarok veszélyeztetettségére és a biológiai sokféleség fenntartásában játszott szerepükre.

Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja, Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja és Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja az Audi Hungaria munkatársaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában