Helyi gazdaság

2022.09.06. 10:24

Kiváló szezon után vannak a soproni strandok

A tavaly átadott Lőver Uszoda melletti strand a kertészeti munkálatok tavaly őszi befejezésével ebben a szezonban fogadhatta először teljes elkészültségében a vendégeket.

Tama István

A forró nyári napokon sokan kerestek enyhülést a Tómalom fürdőben. Fotó: Máthé Daniella – Archív

Mozgalmas és emlékezetes időszak van a Lőver strandot és a Tómalom fürdőt üzemeltető Soproni Vízmű munkatársai mögött.  A Lőver uszoda teljes nyitása előtt még otthont adott júniusban a vizes világbajnokság vízilabdatornája csoportmérkőzéseinek, majd július elsejétől nyithatott meg a strand. 

A forró nyári hónapokban a Lőver strandon összesen mintegy ötvenezer, míg a Tómalom fürdőben harmincezer látogató keresett enyhülést a vízben és az árnyat adó fák alatt. A legtöbb vendég júliusban látogatta, a legmelegebb, kánikulai napokon elérte az ezernégyszáz főt is a Lőver strandra jegyet váltó látogatók száma. 

A Lőver augusztus 31-én bezárta kapuit, a Tómalom fürdő viszont szeptember 30-ig a vendégek rendelkezésére áll naponta 11 és 19 óra között. A fürdő saját felelősségre, díjmentesen látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában