MÁV

2022.09.17. 14:30

Egy hétig díjmentesen - Már közel 800 ezren szállítottak kerékpárt a vonatokon

Az ősz beköszöntével, a hűvösebb időjárást kedvelő kerékpárosoknak továbbra is ajánlott a legkedveltebb úti célok megközelítése vonattal, amihez kiemelt kedvcsináló, hogy a MÁV-START, a GYSEV és a MÁV-HÉV az Európai Mobilitási Hét teljes ideje alatt, 2022. szeptember 17. és 22. között díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget biztosít utasai számára az erre alkalmas hazai járatain.

kisalfold.hu

Az Európai Mobilitási Hét keretében a Technológiai és Ipari Minisztérium elrendelte, hogy azokon a vasúti járatokon (MÁV-START, GYSEV, MÁV-HÉV), ahol lehet biciklit szállítani, 0 forintba kerüljön a kerékpárjegy. A díjmentes jegyek a pénztárakban, az automatákból és az online felületeken is mától (szeptember 17-től) válthatók meg, a szállítás csak azzal együtt díjmentes. A 20” feletti kerékátmérővel rendelkező kerékpárok szállítása esetén kell megvásárolni a díjmentes kerékpárjegyet. Ha a vonat kerékpárhely-foglalással vehető igénybe, a vonatra szóló kerékpár-helyjegyet továbbra is szükséges megvásárolni.

A szeptember 17-22. közötti időszakra elővételben megváltott kerékpár-jegyeket az utas kérésére kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a MÁV-START Ügyfélszolgálatán keresztül.

A díjmentes kerékpárjegy megváltása kötelező, így aki szeptember 17. és 21. között a kerékpárját szállítja, de nem rendelkezik díjmentes kerékpárjeggyel, menetjegy függvénye szerinti pótdíjjal (ha van menetjegye 500 Ft, ha nincs menetjegye sem, 2600 Ft) tud a fedélzeten menetjegyet venni.

800 ezren szállítottak kerékpárt vonaton

Az elmúlt évek legjobb kerékpáros eredményét érte el a vasútársaság a fejlesztéseknek köszönhetően, közel 800 ezer kerékpáros használta ki a vonatok bicikliszállító lehetőségeit úti célja megközelítéséhez.

Fotó: MÁV
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában