Közösségi közlekedés

2022.09.16. 14:04

A Credobus legújabb modelljét Győrben és a város környékén tesztelik - mutatjuk az új busz menetrendjét

A Volánbusz vadonatúj, Győrben és Mosonmagyaróváron gyártott autóbuszmodellt, a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next típusú járművét teszteli a kisalföldi megyeszékhely helyi és elővárosi vonalain szeptember 16–21. között. A Volánbusz honlapján elérhető menetrend szerint közlekedő tesztautóbusz menetjeggyel vagy bérlettel vehető igénybe.

kisalfold.hu

Íme, a Credobus Econell 12 Next. Fotó: Volánbusz

A Volánbusz célja nem csupán az utasok magas színvonalú kiszolgálása, hanem az is, hogy a hazai buszgyártás szereplőivel együttműködve, egy innovatív tudásközponttá alakulva segítse az új járműtípusok fejlesztését, hazai munkába állását és költséghatékony üzemeltetését. Ezért folyamatosan együttműködik a járműgyártókkal a korszerű, új autóbuszok tesztelésében.

Augusztus utolsó napján a Volánbusz népligeti autóbusz-állomása adott otthont a Credobus Econell 12 Next ünnepélyes bemutatójának, amely most hat napon keresztül a győri utasok szolgálatába áll. A korszerű és környezetkímélő, dízelüzemű autóbusz szeptember 16-tól 18-ig Győr elővárosi vonalain teljesít szolgálatot Bábolna, Bőny, Mezőörs, Rábapatona és Rétalap települések érintésével, míg szeptember 19–21. között a megyeszékhely helyi közlekedésben vehetik igénybe az utasok az itt elérhető menetrend szerint.

A 43 ülő és 40 álló utas szállítására alkalmas járművön USB-töltők, ultraszéles utasinformációs monitor, full-LED világítás és nagyteljesítményű, antivirális klíma szolgálja az utasok kényelmét és egészségét, amely csökkenti többek között a koronavírussal való megfertőződés kockázatát is. Az ultrakönnyű, dízelüzemű Credobus Econell 12 Next saját tömege minimum 1,5 tonnával alacsonyabb, ezért más buszokhoz képest évente több mint 4.000 literrel kevesebb üzemanyagot igényel és mintegy 10 tonna CO2-kibocsátástól mentesíti a légkört.

A Volánbusz közel hatezer darabos járműállományának több mint egyharmada a Kravtex megbízható, korszerű autóbuszaiból áll. A társaság örömmel teszteli a hazai járműgyártó legújabb technológiai fejlesztéseit, és reméli, hogy a jövőben további Credobusokkal bővítheti állományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában