Helyi gazdaság

2022.08.15. 14:56

Júniusban növelte termelési volumenét Busch-Hungária

Teljes termelési kapacitását kihasználta júniusban a Busch-Hungária Kft., és a hónap során 5037 tonna öntvényt állított elő - közölte a BPW-csoporthoz tartozó győri vállalat az MTI-vel.

MTI

A tájékoztatás szerint ez volt az első alkalom, hogy a termelés meghaladta az ötezer tonnát egy hónapban.

Megközelítőleg hasonló volumen termelésével számol a vállalat az év második felében is.

A Busch-Hungária Kft. az év első hat hónapjában több mint 23 ezer tonna öntvényt gyártott, ami a tavalyi 43 ezer tonnás adathoz képest volumennövekedést vetít előre.

A közlemény idézi Hegymegi Dávidot, a Busch-Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját, aki szerint az eredményeket a folyamatos műszaki fejlesztésekkel, a hatékonyság növelését és a precíz munkavégzést segítő beruházásokkal, valamint a 320 foglalkoztatott munkájával érték el.

A cég a tavaly lezárt beruházási periódusban több mint 19 millió euró értékben fejlesztett, amelynek eredményeként tavaly több mint harminc százalékkal növelte a vasöntöde olvasztási kapacitását, emellett nyolcvan százalék fölé emelte a formázósor üzemi hatékonyságát.

Az idén egy újabb hosszú távú beruházási és fejlesztési ciklust indítottak el, amelynek fókuszában a hatékonyságnövelés és a munkakörülmények javítása áll. Az üzemi munkavégzést megkönnyítő fejlesztések közül több már a megvalósítás szakaszában jár: egyes tevékenységeket robotizáltak, folyamatban van az eszközpark fejlesztése, a levegőminőség javítása, valamint a világítás korszerűsítése.

Mindezek mellett több területen optimalizálják az üzemi folyamatokat és további nagy értékű technológiai beruházások előkészítésén dolgoznak - tette hozzá Hegymegi Dávid.

A Busch-Hungária árbevétele tavaly csaknem 66,5 millió euró (26,4 milliárd forint) volt, 23,2 millió euróval (9,2 milliárd forint) több, mint 2020-ban. A cég tavaly 153 ezer euró (60,8 millió forint) adózott eredményt ért el, míg az előző évben a beruházások költsége miatt nem termelt nyereséget.

A Busch-Hungária Magyarország legnagyobb vasöntödéje, az európai vasöntészeti piac meghatározó szereplője, győri központjában 36 ezer négyzetméteren állít elő gömbgrafitos öntvényeket a haszongépjármű-gyártás szereplői számára. Aktuális termékportfólióját futóműalkatrészek, kerékagyak, féknyergek, differenciálházak alkotják. A győri székhelyű vállalat 2007-ben csatlakozott a németországi BPW-csoporthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában