Megváltozik a tulajdonosi szerkezet

2022.06.03. 14:34

Mobilis - Üzletrészének több mint feléről lemondott Győr, az ingatlan marad a városé

Péntek délelőtt döntött a győri önkormányzat Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága arról, hogy, az eddig 51 százalékkal többségi tulajdonos Győr városa, eladja tulajdonrészének több mint felét.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld archív

Fotó: Huszár Gábor

A döntés következtében a Széchenyi István Egyetem által 100%-ban tulajdonolt PANNON FAMULUS Kft-hez kerül át a MOBILIS Közhasznú Nonprofit Kft-ben, a város tulajdoni hányadából 31 százaléknyi üzletrész. Ennek következtében a cég új tulajdonosi aránya a jövőben a következőképpen alakul: 80% PANNON FAMULUS Kft., 20% Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata - osztotta meg Facebook posztjában Borsi Róbert, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságának elnöke.

Hozzátette, az üzletrész adás-vétel az ingatlanvagyont nem érinti, az továbbra is teljes mértékben a győri önkormányzat tulajdona marad. Kiemelte, hogy a határozat értelmében kizárólag az üzemeltető cég tulajdonosi szerkezetében áll be változás.

A döntés értelmében átalakul a felügyelőbizottság szerkezete is, melybe ezidáig 2 főt delegált a város, 1-et pedig az egyetem, ez az arány most megfordul. A könyvvizsgálatot pedig a Stefano Reddo Kft. fogja végezni - tudatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában