Hirdetés

2022.05.18. 07:18

Őrház-Defense Kft.

Fotó: Őrház-Defense Kft.

- Egy őrző-védő cég milyen karrierlehetőséget tud kínálni a munkát keresőknek?
- Több pozícióra is keresünk munkavállalókat, szükségünk lenne irodistákra: vezetői asszisztensre, diszpécserre, gazdasági ügyintézőre, és vagyonőrökre is. Teherportai vagyonőrt, fegyveres járőrt, recepcióst, telephely vagyonőrt egyaránt keresünk, illetve a biztonságtechnikai üzletágunkban szükségünk lenne biztonságtechnikai mérnökre, biztonságtechnikai gyakornokra, erős-vagy gyengeáramú villanyszerelőre. Az irodaháznak pedig elkélne egy karbantartó. Mintegy tíz embernek tudnánk azonnal munkát adni. 

- Ti is szembesültök a munkaerő-hiánnyal ezek szerint. Nehéz a munkaerő megtalálása?
- Sajnos igen, nem tudom azt mondani, hogy meghirdetek egy állást és nem győzünk válogatni a jelentkezőkből. 

- Milyen végzettség szükséges az őrző-védő pozíciókra?
- A vagyonőri igazolvány nélkül nem végezhető, ezt törvény határozza meg. A közhiedelemben ezek tipikusan férfias pozícióként élnek, de egyre többször találkozok női vagyonőrrel. 

- Tapasztalják ezt a fajta elmozdulást?
- Igen, szerencsére egyre több nő jelentkezik, elsősorban recepciós és portai szolgálatra, ami fizikálisan nem igazán megterhelő. Ki-és beléptetést, vendégek regisztrálása és útba igazítása a feladat főként, amit nyugodt szívvel tudunk nőknek is ajánlani.

- Miért jó az Őrháznál dolgozni?
- Garantálni tudjuk, hogy azt az összeget, amiben megegyezünk, minden hónap 10-éig megkapják a munkavállalóink. A kiszámíthatóság nagyon fontos az emberek számára, s tőlünk azt kapják, amire számítanak. Családi vállalkozás vagyunk, és ennek szellemében is dolgozunk, az alkalmazottakat is a család tagjává szeretnénk tenni. Igyekszünk éreztetni velük, hogy ránk mindig számíthatnak, ez a szellemiség járja át a munkahelyi légkört. Segítünk nekik, amiben tudunk, fogjuk a kezüket, továbbképzésekben támogatjuk őket. A szabadidőre vonatkozó kéréseiknek is igyekszünk eleget tenni, emiatt is szeretnénk bővíteni a csapatot, hogy kicsit csökkentsük a terheiket. 

- Tapasztalata szerint mennyire fontos ez a munkavállalóknak?
- Azok, akiket már én vettem fel – azóta, hogy átvettem a vagyonvédelmi üzletág vezetését –, akiket ebben a szellemiségben foglalkoztatok, mind a mai napig nálunk vannak, és nem szeretnének tovább állni. Ez számomra a legjobb visszajelzés.

- Hol találnak munkaerőt?
- Hirdetéseket adunk fel, illetve ajánlások alapján, akik nálunk dolgoznak, ismerőseiknek ajánlják pozícióinkat.

- A családi légkör a munkavállalók között is jellemző?
- Abszolút, kialakult egy baráti kör. Emiatt nehéz is elmozdítani őket másik pozícióba, de örülök, hogy a csapatszellem, az összetartás erősíti a csapatot.

- Mit várnak?
- Reméljük, hogy megtaláljuk a megfelelő kollégákat a felsorolt pozíciókra. Szerintem nagyon fontos, hogy az érdeklődők nem csak egy kollégával, hanem a cég tulajdonosával is tudnak beszélni. Nagyon fontos az első benyomás és itt lesz lehetőségünk arra, hogy megnyerjük magunknak az érdeklődőket. Én is ott leszek, velem is találkozhatnak az érdeklődők. 

Vörös Dávid, Őrház Defense Zrt. tulajdonos, vagyonvédelmi üzletágvezető

Címkék#Karrierpiac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában