Tudást szolgáltat

2022.04.12. 16:56

Virtuális ágazatban is versenyképes a győri Audi

Újságírói élménynapon mutatták be kedden az Audi Hungaria új üzletágát, a Shared Competence Centert (SCC), ami a motor és autógyártás mellett a győri vállalat harmadik alappillére. Az SCC a műszaki fejlesztés, pénzügy, kontrolling, IT, beszerzés és logisztika területeit foglalja magába.

Simon Roberta

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

– Az Audi Hungaria közel 30 éves motor- és járműgyártó tapasztalata mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a munkatársak kompetenciáira épülő szolgáltatások fejlesztésére, amelyeket az egész Volkswagen Konszern számára nyújt. Az elsősorban a Műszaki Fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területéhez kapcsolódó szolgáltatások beépülnek az ügyfelek értékláncába, segítségükkel a szinergiákat is növelni lehet a konszernen belül – fogalmazott dr. Patrick Heinecke az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja,

 

 

– Az SCC egyesíti a vállalat azon kompetencia-alapú szolgáltatásait, amelyeket a Volkswagen Konszern egyes márkáinak és nemzetközi telephelyeinek nyújt már 20 éve. Szolgáltatási portfóliója az elmúlt években egyre összetettebbé vált. Egyedülálló szaktudással és tapasztalatokkal támogatja a győri vállalat fejlődését és járul hozzá a konszern sikeréhez – tette hozzá dr. Patrick Heinecke, akitől azt is megtudtuk, hogy az éles versenyben is versenyképesek tudnak maradni, mert ilyen széles spektrumú szolgáltatást csak az Audi Hugnaria nyújt.

 

– A Shared Competence Centerhez (SCC) tartozó területeken már ma is közel 800 munkatársat foglalkoztatunk, de néhány éven belül még párszázzal növeljük a munkatársak létszámát. A vállalat képzéssel segíti, azokat a munkatársakat, akik "új szinten" folyatják a közös munkát – mondta el Németh Kinga az Audi Hungaria személyügyért és és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

 

Az SCC területén, például a győri beszerzők szerzik be az összes emblémát, logót a Volkswagen Konszern járművei számára, de az IT terület is 200 Volkswagen Konszernhez tartozó vállalatnak nyújt szolgáltatásokat.

 

– A kompetenciaközpontunkban összpontosuló magas szintű és szerteágazó tudás egyedülállóvá tesz minket a Volkswagen Konszernben, és új üzleti modellt teremtve biztosítja az Audi Hungaria hosszú távú sikerességét. Célunk a jövőben továbbra is a valós hatást kiváltó, hosszú távú üzleti sikerek elérése és kommunikálása – hangsúlyozta dr. Patrick Heinecke.

 

Ukrán háború

Stabilizálódott a korábbi beszerzési nehézség, amit az ukrán-orosz háború miatt elakadt kábelkötegbeszállítás okozott. Egyrészt Ukrajna nyugati részére települtek át a partnergyárak és új telephelyek felé nyitottak Lengyelországban és Észak-Afrikában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában