Pr-cikk

2022.02.14. 18:06

Hogyan válasszuk ki a legjobb ételkiszállítási szoftvert az Ön cége számára?

Az ételkiszállítási szoftver az az "agy", amely segít a számítógépeknek, okostelefonoknak, táblagépeknek és egyéb eszközöknek virtuális éttermekké alakulni. A vendégek megtalálnak egy éttermet, elolvassák az étlapot, leadják a rendelést és fizetnek, bárhol is legyenek - és elvárják, hogy a rendelésüket pontosan és gyorsan szállítsák ki, és azonnal fogyaszthatóan érkezzenek meg.

kisalfold.hu

Az igény szerinti étkezés gondolkodásmódja egyre terjed. A Statista.com szerint a teljes körű éttermi ételkiszállítás globális piaca 2022-ben várhatóan több mint 40%-kal, a 2018-as 11,2 milliárd dollárról 15,7 milliárd dollárra nő. A meleg ételt kiszállító futárszolgálatoknak el kell fogadniuk a fejlődő digitális technológiát, különben azt kockáztatják, hogy lemaradnak.

Az éttermi kiszállítási üzletágban való sikerhez olyan ételkiszállítási szoftvert kell választania, amely kielégíti cége igényeit, elkápráztatja ügyfeleit, és lehetővé teszi üzleti céljai elérését, tehát gazdaságos is legyen. Ebben a cikkben a következő témák ismertetésével szemléltetjük, hogyan teheti ezt meg:

 

Mit tehet Önért az ételkiszállítási szoftver?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő éttermi kiszállítási szoftvert

Hogyan segíthet az Deliveo az ételkiszállítási szolgáltatás javításában?

Növekedjen és gyarapodjon az Deliveo GO segítségével!

Mi az az ételkiszállítási szoftver?

 

Az ételkiszállítási szoftver lehetővé teszi egy ételkiszállító futárszolgálat számára, hogy menedzselje az ételkiszállításhoz kapcsolódó üzleti folyamatokat. Adjon eszközt az étteremnek a futár híváshoz, lássa a beérkező rendeléseket, és szétossza a feladatokat az ételfutárok között. Emellett egyszerűsítik az olyan műveleteket, mint a vevő értesítések, az útvonaltervezés és a futárkommunikáció.

 

Mit tehet Önért az ételkiszállítási szoftver?

 

Az éttermi kiszállítás menedzsment számos kihívást jelent a tulajdonosok, üzemeltetők és vezetők számára. Az vendéglátásban az időzítés a minden. A siker minden szakaszban a zökkenőmentes integrációtól függ, ami alapos tervezést és megbízható végrehajtást igényel. Szerencsére a ételkiszállítás-szoftverek hosszú utat tettek meg a telefonhívások és a rendelési lap hátuljára sietve firkált szállítási utasítások óta. Az online megrendelések, webes vagy szállítási alkalmazáson keresztül, mindent megváltoztattak.

 

Ételkiszállításra specializálódott étterem Dublinban. 15 tableten kezelik az ételfutárokat. Fotók: deliveo.eu/hu 

A mai étel-házhozszállítást kezelő szoftverek intuitív műszerfalakhoz és előre beállított sablonokhoz biztosítanak hozzáférést a diszpécserek, ügyfélszolgálati munkatársak és mások számára. Az alábbiakban néhány alapvető funkciót és képességet mutatunk be:

Követés és jelentéskészítés - A teljesítmény nyomon követése létfontosságú, mivel az eltolódó mérések feltárják a növekedést és a potenciális problémás területeket. A megfelelő technológia alkalmazásával egy ételkiszállító futárszolgálat valós idejű jelentéseket készíthet, amelyek gyorsan segítik a vezetőket a fontos döntések meghozatalában.

Értékelések/értékelések kezelése - Szeretné felmérni a vásárlók hangulatát? A pozitív fogyasztói véleményekre támaszkodik az üzleti növekedésben? Elkötelezett a gyors válaszadás iránt az éttermi dicséretekre vagy panaszokra? Egy jó ételkiszállító szoftver azonnali értesítéseket tesz lehetővé, és adott esetben automatikus válaszokat ad.

Vevői elkötelezettség - Néha egy online vásárlónak olyan kérdése van, amelyre nem lehet válaszolni egy digitalizált étlap megtekintésével. Ahogy a helyszíni vendégek is kérdeznek egy adott összetevővel kapcsolatban, vagy kérnek egy különleges rendelést, az online rendelést használó vevőknek is szükségük van arra, hogy időnként közvetlen kapcsolatba lépjenek az azonnali válaszokért. A jó étel-házhozszállító szoftver javíthatja a vásárlói élményt chatbotok, SMS-ek és üzenetküldő szolgáltatások révén, amelyek integrálhatók egy ételkiszállítási szoftverplatformba, lehetővé téve a valós idejű beszélgetéseket.

Kiszállítási útvonaltervezés – A tényleges kiszállítás szállítási összköltség 83%-át teszi ki. A kihívás az, hogy minimalizáljuk ezeket a kiadásokat. Nagyon sok múlik a megállások számának és az üresjárati időnek, és a kiszállítások sorrendjének a kezelésén. Az étel-házhozszállító szoftvernek lehetővé kell tennie az előretekintő útvonaltervezést, valamint a valós idejű kiigazításokat, az akadályokról szóló értesítéseket.

Ételfutárok koordinálása - Nem számít, hogy egy étterem saját ételfutárokat alkalmaz, vagy olyan céggel dolgozik együtt, mint a DoorDash, vagy az Uber Eats, a kommunikáció kritikus fontosságú. A sikeres kiszállítás gyakran használ mobilalkalmazást az ételfutárok értesítésére az útvonal- vagy címváltozásokról vagy egyéb akadályokról. A futárokkal való kommunikáció és az ütemezési funkciók az ételkiszállítási szoftver elengedhetetlen elemei.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ételkiszállítási szoftvert?

 

Most, hogy azonosította az ételkiszállítási szoftver legfontosabb funkcióit, ideje kitalálni, hogy ezek a funkciók hogyan alkalmazhatók az Ön futárszolgálatára. Ne csak a legnépszerűbb vagy legismertebb platformot válassza. Az Ön igényei egyediek. Szánjon időt a lehetőségek feltérképezésére és keresse meg a piacon a legmegfelelőbb terméket, mert „együtt kell élnie” a kiválasztott ételkiszállító szoftverrel évekig. Lehet, hogy egy tucat szoftvert is ki kell próbálnia, amíg megtalálja az igazit. Íme néhány kérdés, amelyet érdemes megfontolni, mielőtt elkötelezné magát egy adott szoftverplatform mellett a szállítási követelmények kezelése érdekében:

Élő ügyfélszolgálatot és támogatást kínál munkaidőben? Az emberek azt szeretnék, hogy egy digitális tranzakció során emberként kezeljék őket, de egyértelműséget és gyorsaságot is elvárnak. Szolgáltatásának hírneve minden alkalommal kockán forog, amikor egy ügyféllel kapcsolatba lép, ezért az Ön által választott szoftvernek robusztusnak, kiforrottnak és hatékonynak kell lennie.

Mennyibe kerül? A technológiai újítások mindig beruházást jelentenek a futárszolgálatába, ezért a használati díj mindig kulcskérdés. Ilyenkor persze nem csak egy szoftverért fizet, befektet a cégének a jó hírnevébe is. A legjobb étel-házhozszállító szoftverek többszörösen visszahozzák a használati díjat.

Mik a használati követelmények? Milyen hardverre és egyéb infrastruktúrára lesz szüksége az Ön részéről az étel házhoz szállító szoftver használatához? A platform kínálja-e a weboldal és az alkalmazás testreszabását? A jelenlegi internet-előfizetés megbízható kapcsolatot biztosít? Ha hardverbe kell beruháznia, hogy racionalizálja üzleti tevékenységét, lásd a fenti tippet az árképzésről.

Mennyire frissített / karbantartott a leendő ételkiszállító szoftver? A legtöbb szoftver rendszeres frissítéseket és karbantartást igényel. Egy magára hagyott, ritka frissítésű rendszer komoly kockázatokat hordoz magában. Fontos előre tudni azt is, hogy egy frissítés zavarja-e az üzletmenetet. Az is fontos kérdés, hogy egy esetleges hibajavításra kell-e heteket várni, vagy 1-2 napon belül megtörténik?

Hogyan mérik és jelentik a teljesítményt? Tudni akarja, hogy a szállítási szoftver a pénzének megfelelő értéket kapja-e. Tudja meg, hogy a étel-házhozszállító szoftver hogyan teszi lehetővé a vállalat legfontosabb KPI-ok mérését és jelentését - és hogyan segítheti a szoftverplatform a sikerének elérésében.

 

Hogyan segíthet az Deliveo GO az ételkiszállítási szolgáltatás javításában?

 

Természetesen egy sikeres éttermi kiszállítás leginkább az ételek minőségétől függ. De nem számít, hogy mennyire finom a termék, ha az ételkiszállítás az útvonal-optimalizálási probléma, vagy a szoftver más hibája miatt sikertelenül halad. A kiesett idő nem csak pénzkiesést jelent, hanem az ügyfelek elégedettségének erodálódását is, ami végzetes lehet bármely kisvállalkozás számára. A Deliveo 2012 óta a piacon lévő futár szoftver Deliveo GO modulja hatékony és gyorst futárhívást tesz lehetővé minden étterem számára – így kedvelni fogják az éttermek.

 

(x)

Címkék#PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában