12 százalék

2022.01.11. 06:51

Két számjegyű béremelés januártól a fertődi székhelyű VELUX-nál

A fertődi székhelyű, piacvezető tetőtériablak-gyártó vállalat január 1-jétől átlagosan 12 százalékkal emelte a termelőegységekben dolgozó munkatársak alapbérét. A dán multinacionális vállalat magyar egysége folyamatos növekedésre és nagy beruházásokra készül 2022-ben.

kisalfold.hu

A VELUX Cégcsoport 2021-ben kiemelkedően jól teljesített, az idei évre pedig további növekedést irányoznak elő. 

A vállalat fertődi és fertőszentmiklósi telephelyein már több mint 1200 munkatársat foglalkoztat, mely kollégák nagy része a termelőegységekben, a raktárakban dolgozik. Ezen munkatársakat érinti a tavaly decemberben bejelentett két számjegyű emelés. „Célunk, hogy kollégáink ne csak a napi munka során és a vállalati kultúra révén érezzék, hogy megbecsüljük munkájukat. Felelős munkáltatóként ügyelnünk kell arra, hogy versenyképes béreket kínáljunk a munkavállalóinknak, ezáltal gondoskodva a stabil és hosszú távú jövőjükről” – kezdi a beszélgetést Papp Ildikó HR-vezető. 

 

 

A VELUX Magyarország Kft. a 2021-es évben két alkalommal, átlagosan közel 20 százalékkal emelte a gyártóüzemekben dolgozók alapbérét. Az idei évet egy újabb jelentős lépéssel indítják. „Január 1-jével a fizikai jellegű munkát végző kollégáink inflációkövető, teljesítmény alapján meghatározott és fix összegű elemekből álló béremelésre jogosultak. Ezenfelül cafeteria- keretünket is megemeljük 25 százalékkal, így munkatársaink idén már egy nagyobb összegből gazdálkodhatnak” – részletezi a csomagot a HR-vezető. 

 

 

A VELUX Cégcsoport 2021-ben kiemelkedően jól teljesített, több mint 600 ezer tetőtéri ablakkal növelték értékesített termékeik számát az előző évekhez képest. Az idei esztendőre további növekedést irányoznak elő, melynek egyik mozgatórugója a magyar gyáregység lesz. „Számos beruházást tervezünk a következő időszakra. A terveink nemcsak 2022-re, hanem már az azt kö- vető 3–5 évre is készen állnak. Rengeteg izgalmas projekt áll előttünk, ami új technológiákat, gépsorok telepítését jelenti” – teszi hozzá a tervek kapcsán Papp Ildikó. 

 

 

A vállalat folyamatosan keresi a tehetséges és tanulásra kész munkatársakat mind a gyártóegységekbe, mind a támogató funkciókba, úgymint logisztika, karbantartás, mérnökség, pénzügy. A lehetőségek skálája széles, és a vállalat vezetésének egyik fő célja 2022-re, hogy a meg- lévő stabil és elkötelezett csapatát új, lelkes tagokkal bővítse. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában