Jóakarat Társaság

2021.11.17. 05:55

Szeretünk téged! – fotók, videó

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Nissan Magyarország a Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban november 10-én szerdán. Az eseményen bemutatkozott a Jóakarat Társasága, azaz olyan ismert művészek, sportolók, médiaszemélyiségek, orvosok és tanárok közössége, akiknek szívügye az önzetlen segítségnyújtás. A Társaság most induló kampányának keretében az elkövetkező hetekben több ezer adag melegételt osztanak rászorulóknak több helyen az országban.

Jezsoviczki Noémi

 • A Jóakarat Társaságának célja, hogy önzetlenül segítsen olyan embereken, akiknek szükségük van rá
 • A mostani kezdeményezés arról szól, hogy országszerte közel 10.000 adag ételt osztanak szét november 11 és december 15 között
 • Az ételosztás folyamatában a Jóakarat Társasága tagok is részt vesznek
 • A kezdeményezést támogató Nissan Magyarország ügyvezetője Molnár Viktor mutatta be a Társaság tagjait, akik között olyan hírességek is helyet foglalnak, mint Béres Alexandra, Csobot Adél, Dobó Kata, Tóth Vera, Bereczki Zoltán, Csöndör László és Karácsony Tamás, azaz a Wellhello együttes, Gáspár Zsolt „Zsolti gazda”, Hajnóczy Soma bűvész, Katus Attila sportoló, Kovács Lázár sztárséf, Varró Dániel költő, Nánási Pál fotóművész és Gerendai Károly üzletember, kultúraszervező.

  A Jóakarat Társaságáról Dobó Kata színművész, Bereczki Zoltán énekes és Béres Alexandra fitneszvilágbajnok beszélt. Mindhárman rámutattak arra, hogy az ismertség felelősséggel jár, de előnye, hogy a rájuk irányuló figyelmet pozitív célokra is fel lehet használni, a közönségtől kapott szeretet pedig továbbadható. Egyetértettek abban, hogy nagy öröm számukra ennek a csapatnak a tagja lenni, és közvetíteni azokat az az értékeket, amelyekre egyre nagyobb szükség van napjainkban.

  Hajnóczy Soma bűvész, a Nissan márkanagykövete ez alkalommal nem szórakoztatta a jelenlévőket, hanem komoly dolgokról beszélt. Bemutatta az egészségügyi dolgozók munkájának elismeréseként megálmodott Etesd a Dokit! kezdeményezést. Az Etesd! Alapítvány idén az Országos Mentőszolgálat dolgozóit lepte meg 1000 jeggyel az Illúzió Mesterei showra az Eisberg támogatásával, illetve 200 jeggyel a Nissan jóvoltából.

  Solymosi Árpád és Virág Csaba a Magyar Művészeti Akadémia által kitüntetett zenetanárok, a Társaság tagjai elmaradott térségek hátrányos helyzetű gyermekeit nevelik, formálják, vezetik be a közösségi életbe a zeneoktatás révén, a tevékenységükhöz országszerte már 100 zenetanár csatlakozott, és 1800 gyermek tapasztalhatta meg a zene közösségformáló erejét.

  Gáspár Zsolti országjáró akciójáról beszélt, amelyben segítőivel a mélyszegénységben élők számára visz ételadományokat, kiemelve a Nissan támogatását, és azt, hogy az útja során történt személyes találkozások és beszélgetések eredményeképpen már 500 ember vette fel a Covid elleni oltást.

  Az eseményen a jelenlévők megkóstolhatták Kovács Lázár babgulyását, amelyet az elkövetkező hetekben jótékonysági roadshow keretében az ország több helységében fognak osztani a rászorulóknak. A sztárséf elmondta, hogy a Társaság jelmondata, a Szeretünk téged! napjainkban mindenkire érvényes, nem csak a szegénységben élőkre, hiszen a koronavírus-járvány miatt mind rászorulók vagyunk. A kiosztott étel fontos, de még fontosabbak a nem materiális dolgok, mint a szeretet, az önzetlen odafordulás.

  A Jóakarat Társasága kilenc helyszínen – Biharnagybajom (11.11.), Hajdúhadház (11.12), Csorna (11.18), Kunszentmárton (11.19), Mezőtúr (12.02.), Jászapáti (12.03.), Kapuvár (12.09.), Mozsgó (12.10.) és végül december 15-én Budapesten az Orczy Kertnél – fogja megvendégelni a már említett babgulyással a rászorulókat. A társaság tagjainak részvételével összesen közel 10 000 adag ételt osztanak szét, illetve minden helyszínen tartósélelmiszert is gyűjtenek a nélkülözők számára.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában