Saját lábon állnak a piacon

2021.11.20. 00:01

Presztízs 2021 – Aquacomet Kft.: 30 százalékkal több medencét és medencefedést értékesített

kisalfold.hu

A világjárvány miatti bezárkózás, az otthoni kikapcsolódásra való berendezkedés magával hozta többek között a medencék és medencefedések iránti felfokozott igényt – ezzel pedig a győri Aquacomet Kft. egyik legsikeresebb évét. A cég a megnőtt kereslet kielégítése mellett fejlesztésre is szánt időt: 1500 négyzetméteres csarnokkal bővítette telephelyét.

A medence-és medencefedés-gyártó Aquacomet Kft. sikeres évként könyvelheti el 2021-et. Növelte árbevételét, telephelye területét, sikerült megőriznie munkavállalóit. De van, ami ennél is nagyobb sikert jelent a 20 éves cég számára:

„Ez volt az első igazi év, amikor már saját tulajdonú cégként voltunk jelen a német piacon”

– mondta Gyopár Zoltán ügyvezető.

Az Aquacomet Kft. mintegy 90 százalékban exportra gyárt medencéket és medencefedéseket, termékeik nagy részét Franciaországban, Németországban és Ausztriában értékesítik.

„Ez régóta így van és most is ez a jellemző, bár a világjárvány hatására itthon is jelentősen nőtt a földbe süllyesztett medencék és medencefedések iránti kereslet. Idén harminc százalékkal többet tudtunk értékesíteni kompozit üvegszálas poliészter medencéből és medencefedésből is, ez az eredmény mutatja a felfokozott igényt”

– jellemezte a piacot az ügyvezető. Ennek köszönhetően a cég árbevétele idén meghaladja a 8 milliárd forintot.

Ehhez az eredményhez azonban szükség volt fejlesztésre is, amit az Aquacomet sikeresen meg is valósított: egy 1500 négyzetméteres csarnokot építettek azért, hogy a nagyobb gyártási igényt határidőn belül ki tudják elégíteni. Ezzel a beruházással a győri Ipari Parkban található 2-es telephely gyártó területe 5500 négyzetméterre nőtt, mindemellett a cég fedett üzeme 15 ezer négyzetméter alapterületű.

„Tudjuk, hogy a megnőtt keresletet az generálta, hogy az emberek a világjárvány idejére otthoni kikapcsolódásra rendezkedtek be. Ugyanakkor bízunk abban, hogy továbbra is tudjuk bővíteni exportpiacainkat”

– tekintett a jövőbe Gyopár Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában