Mediaworks tehetséggondozó program

2021.11.09. 16:16

Mediaworks tehetséggondozó program: karrierbörze a Széchenyi Egyetemen Győrben – fotók

A Széchenyi István Egyetem, Új Tudástér épületének aulája adott otthon kedden annak a karrierbörzének, amit az intézmény rendezett hallgatóinak, és a térségünkben élő diplomásoknak, pályakezdőknek, szakképzett fiataloknak.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

A börzén mintegy húsz cég, vállalat vett részt, akik termékeik bemutatása mellett jövendőbeli gyakornokaikat, munkavállalóikat keresték. A börze kiállítóinak többsége az autóiparból érkezett, de a bankszektor mellett a MÁV, és a GYSEV is jelen volt. A fiatalokat a vállalatok standjai mellett tanácsadás is várta, szakemberek segítettek őket a tökéletes önéletrajz, motivációs levél elkészítésében. Az egyik standnál személyiség-tesztet tölthettek ki, ami segítette őket abban, milyen foglalkozás áll a legközelebb hozzájuk.

 

A börzén a Mediaworks Kiadó is bemutatkozott tehetséggondozó programjával, amelyben a fiatalok az írott sajtó szakterületén szerezhetnek újságírói tapasztalatokat.

A program azoknak szól, akiket érdekel a média világa, szeretnek írni, de még nincs szerkesztőségi tapasztalatuk vagy publikációs rutinjuk.

- A tehetséggondozó program során szeretnénk igazi tehetségeket felfedezni. Gyakorlati munkát nyújtunk a fiataloknak, hiszen ezt a szakmát legjobban sajtóműhelyekben lehet megtanulni. A Mediaworks, mint a legnagyobb magyar kiadó programjában neves tanár egyéniségek, és mentorokat segítik majd a fiatalokat, hogy megtanulják a szakma minden csínját-bínját. Előszeretettel fordulunk az egyetemista, és elsősorban a végzős korosztály felé. Ezek a fiatalok már gondolnak a jövőjükre, és karriert akarnak építeni. A Mediaworks lehetőséget ad számukra nem csak Budapesten hanem minden megyei nagyvárosban is, hogy újságírói tapasztalatokat szerezhessenek – fogalmazott Toót-Holló Tamás a Magyar Nemzet főszerkesztője.

Bodnár Gyula a Mediaworks oktatási és fejlesztési igazgatója lapunknak elmondta: a képzés célja, hogy végül olyan tehetséges fiatalok kerüljenek ki, akik szívesen, és örömmel végzik a munkájukat. A program emellett egy lehetőség is számukra, hogy megtalálják egyediségüket, és ki tudjanak bontakozni ebben a szép szakmában.

A Mediaworks programjáról bővebb információt a Facebook-on, Mediaworks Tehetséggondozó Program címmel olvashatnak >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában