Széchenyi István Egyetem

2021.11.25. 14:35

A Magyar Bankholding együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetemmel

A Magyar Bankholding határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást kötött az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai felsőoktatási intézménnyel, a győri Széchenyi István Egyetemmel. Magyarország második legnagyobb bankcsoportja kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációk edukációjára, az egyetemekkel történő szakmai partnerkapcsolatok kiépítésére, a pénzügyi tudatosság fejlesztésére és az agrárszakma népszerűsítésére.

Széchenyi István Egyetem

Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője, dr. Szalka Éva, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának dékánja, dr. Baranyi Péter Zoltán, az egyetem rektora és dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja az ünnepélyes aláírást követően.

Fotó: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

2020. december 15-én kezdte meg működését a Magyar Bankholding Zrt., amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre. A szervezet a piacgazdaság megfelelő működésének, fejlődésének alapfeltételeként tekint a kiemelkedő színvonalú felsőfokú végzettséggel rendelkező munkaerő képzésre, amelyet döntő mértékben az egyetemi oktatás határoz meg.

A Magyar Bankholding széles körű szakmai kapcsolatrendszerén keresztül, valamint a banki, pénzügyi, agrár- és egyéb területeken tevékenykedő szakértői csapatai segítségével aktívan részt kíván venni a jövő generációjának képzésében és az egyetemi digitalizációs fejlesztésekben. Ezen törekvéseihez a bankcsoport kiváló partnerre talált a dinamikusan fejlődő és képzéseit folyamatosan megújító Széchenyi István Egyetemben.

A november 18-án dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding igazgatósági elnöke, Vida József, a Magyar Bankholding vezérigazgatója, illetve dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, dr. Baranyi Péter Zoltán, az egyetem rektora, valamint dr. Kovács Zsolt, az intézmény kancellárja által aláírt megállapodás értelmében a Magyar Bankholding szakmailag erősíti és támogatja az egyetemi kutatásokat, a digitalizációs és robotizációs fejlesztési törekvéseket, valamint az agrárszakmai és a gyakorlatorientált hallgatói képzést. Segíti továbbá az egyetemet a meglévő és újonnan megjelenő, a bankszektor számára fontos képzések, tantervek és akkreditációs folyamatok kialakításában. A felek a közös munka során szem előtt tartják a célt, hogy az egyetemről hatékonyan és azonnal alkalmazható ismeretekkel rendelkező munkavállalók kerülhessenek ki a munkaerőpiacra.

Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője, dr. Szalka Éva, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának dékánja, dr. Baranyi Péter Zoltán, az egyetem rektora és dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja az ünnepélyes aláírást követően.

A felek célja a kölcsönös bizalmon alapuló, kétoldalú kapcsolatok kiépítése és fenntartása. Az együttműködés szerves részét képezi továbbá, hogy egymás számára részvételi lehetőséget biztosítanak szakmai-tudományos rendezvényeken, valamint segítik egymást nemzetközi kapcsolataik ápolásában, bővítésében és az ezekből adódó szakmai ismeretek, tapasztalatok közös hasznosításában.

A győri Széchenyi István Egyetem Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye: a kilenc karon magas színvonalú szakmai munka és oktatás, tudományos kutatás zajlik. Az egyetem az átalakuló magyar felsőoktatás mintaértékű modelljét kívánja létrehozni. Nemcsak Győrnek, hanem a hozzá kapcsolódó gazdasági térség fejlődésének is szellemi központjává vált az intézmény. Agrárszakmai képzése is figyelemreméltó, több magyarországi agrárminiszter végezte tanulmányait az egyetem falai között. A Mosonmagyaróváron található Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar jelentős hangsúlyt fektet a tradíciók ápolására és az egyetemen végzett körülbelül 2000 gazdászból álló közösség összekovácsolására, informális hálózatot kialakítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában