adó

2021.04.15. 10:08

Autósok figyelem! Nem felejtette el? Lejárt a gépjárműadó befizetésének határideje!

A gépjárműadó első részlete a korábbi években megszokott március 15. helyett idén egy hónappal kitolódott, így elég azt április 15-éig befizetni.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A gép­­járműadóval kapcsolatos feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el, a változás az üzembentartókat, illetve tulajdonosokat nem érinti, pluszteendőjük nincs. A fizetendő adóról, az aktuális határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról szóló levelek kézbesítése már február közepén megindult.

Országosan mintegy 3 millió 200 ezer érintett kapott a postástól személyesen átvehető, hivatalos iratot

A gépjárműadó első részlete a korábbi években megszokott március 15. helyett idén egy hónappal kitolódott, így elég azt április 15-éig befizetni – a második részlet ugyanakkor változatlanul szeptember 15-éig esedékes – hívta fel a figyelmet a delmagyar.hu írása.

A pénzt a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára várják. A befizetéskor az átutalási bizonylat közlemény rovatába először az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, majd a jármű rendszámát. Ha ez elmarad, a hivatal nem, vagy csak késedelmesen tudja a pénzt a befizetőhöz kapcsolni.

Fontos, hogy a pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek kizárólag átutalással fizethetnek. Ezt mindenki más is megteheti, a levélhez mellékelt csekken, vagy akár az ügyfélszolgálatokon, bankkártyával is befizethető a gépjárműadó. Ugyanitt kérhet csekket, aki időközben elveszítette azt.

Az idei adómentességet és szüneteltetést az önkormányzatok adatai alapján a NAV automatikusan figyelembe vette, ezt nem kell újból bejelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában