Védelem a járvány ellen

2020.12.20. 10:31

Nemzetközi tanúsítványt szerzett a magyar vírusmaszk, amit Győr-Moson-Sopron megyében gyártanak

Sopronban és Mosonmagyaróváron készülnek az újrafelhasználható vírusmaszkok.

kisalfold.hu

Forrás: KC Virus Mask

A 2020-as karácsony sajnos más lesz, mint az elmúlt évtizedek ünnepei voltak. A koronavírus járvány miatt ugyanis veszélyes másokkal találkozni, érintkezni. Ugyanakkor sem a kormány, sem a WHO nem tiltotta meg, hogy együtt ünnepeljünk a szeretteinkkel. Felhívták azonban a figyelmet, hogy a találkozásokat a lehető legnagyobb körültekintéssel és biztonságosan bonyolítsuk le.

A KC Struktur Kft. magyar fejlesztésű, több méretben kapható maszkjai a napokban megkapták azt a nemzetközi tanúsítványt, amely igazolja, hogy a ezek a vírusmaszkok teljesen biztonságosak. Ezeket az újrafelhasználható vírusmaszkokat Sopronban és Mosonmagyaróváron gyártják, és már számos magyar és külföldi intézményben használják mindenki megelégedésére.

A maszkokban használt szűrőket a világ egyik vezető egészségügyi és mikrobiológiai klinikája, a Nelson Laboratories tesztelte, és megállapította, hogy virális és bakteriális szűrési hatékonyságuk 99,98%-os. A virusszűrővel ellátott maszkot az Európai Unió által akkreditált Gépteszt Kft. vizsgálta meg, amely légzésvédő eszközök és leesés elleni védőeszközök megfelelőségértékelését végzi, és arra jutott, hogy a maszk sikeresen védi a légzőrendszert, illetve megfelel a COVID-19 alat futó 425/2016 EU rendelet, EN 149 alapú PPE szabványnak (Personal Protective Equipment). Ezáltal a maszk kórházakban is használható, CE-vel ellátott megfelelőségértékeléssel ellátott védőeszköz a vírusokkal és baktériumokkal szemben.

A KC vírusmaszk formatervezett és flexibilis, tökéletesen zár az arcnál, illetve az orrnyeregnél, ahol nem juthat át levegő. Ez azt jelenti, hogy a levegőben szálló vírusok és baktériumok nem jutnak át sem a szűrőn, sem a KC maszk körül, ezért még vírusveszélyes környezetben is biztonsággal használhatók. A KC vírusmaszkjai így alkalmasak arra is, hogy a decemberi ünnepi időszakban felelősen és biztonságosan tudjunk együtt lenni a családdal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában