A saját lábára állna? Itt az alkalom!

2020.07.18. 06:55

Figyelem! Vállalkozást tervező, fiatal álláskeresők 4,5 milliós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak megyénkben

878 egyéni vagy mikro-vállalkozás juthat 4 573 800 forintos támogatáshoz szűkebb pátriánkban. A kiváló eséllyel eddig 390 pályázó élt. Van tehát még lehetőség a programba jelentkezni, üzleti tervet készíteni és elnyerni a több mint négy és fél millió forintos induló tőkét – tudtuk meg Győrben.

Szeghalmi Balázs

2020.07.16 Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Fotó: NAgy Gábor Kisalföld Gyõr

Fotó: NAGYGABOR

632,79 millió forint az asztalon

A Famulus Hotelben tartotta projekt információs nyílt napját a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A győri szervezet konzorciumi partnereivel (Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány) tavaly szeptember óta valósítja meg az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektet.

A program célja a vállalkozás indítását tervező, nyitott szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk alapítására. A projekt 632,79 millió forint értékű uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

390 aláírt szerződés

Nem kevés pénz van „terítéken”. A vállalkozást tervező 30 év alatti fiatalok és 30 év feletti álláskeresők több mint négy és fél millió forintos vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a felhívás keretében. „A támogatás eredményeként 878 egyéni vagy mikro-vállalkozás juthat ilyen módon dotációhoz” – közölte Bányai Péter projektvezető, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkatársa.

Jelenleg több mint 590 pályázó kapta meg a támogatásról szóló szerződést, közülük 390-en aláírva vissza is küldték a dokumentumot. Akadnak tehát még szép számmal szabad források; aki régóta akar vállalkozást indítani, itt a nagy alkalom az erős rajthoz.

Bányai Péter, Tengely Katalin és Regner Márta, a Forrás projekt győri munkatársai hétről hétre tartanak előadásokat, képzéseket a pályázati lehetőségről. Fotó: Nagy Gábor

A vírus lassította, de nem állította le a programot

A járványügyi helyzet ezt a projektet is lassította: június végén kezdődhettek a képzések Győrben és a teljes Nyugat-Dunántúlon. „A program az elmúlt hónapokban sem állt le teljesen, hiszen a veszélyhelyzet ideje alatt és jelenleg is zajlik a jelentkezések feldolgozása, a regisztráltakkal történő kapcsolatfelvétel.

A korábban sikeres kompetenciamérést írt jelentkezők közül szinte mindenki aláírt támogatási szerződéssel rendelkezik. Ez feljogosítja őket arra, hogy az induló képzési csoportok valamelyikére jelentkezzenek és elkezdhessék a sikeres vállalkozásindításhoz szükséges üzleti tervezést” – mondta Tengely Katalin projektmenedzser.

Színes tervek

A már elindult győri képzésekben résztvevők között több mint színes a tervezett vállalkozások tevékenységi köre. A teljesség igénye nélkül könyvelőiroda, mérnöki szolgáltatás, online marketing, női felsőruházat, kreatív termékek, grafikai tevékenység, pedikűr és kozmetika is szerepel a profilok között.

A program valamennyi Győr-Moson-Sopron megyei rendezvényére – nem csak Győrben tartanak képzéseket – a www.3000000.hu weboldalon keresztül lehet jelentkezni.

Az első képzés június 30-án indult el Győrben és a megyében minden héten két újabb képzés indul különböző helyszíneken. A képzés fontos ismereteket ad a résztvevők számára a vállalkozási elképzelésük kidolgozásához és üzleti tervük elkészítéséhez. Fotó: Nagy Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában