Két hét a tervezett leállás

2020.03.17. 11:52

Győri Audi: hétfőtől leáll a termelés, kapnak fizetést a dolgozók

Mozgóbér és pótlék nem jár majd.

kisalfold.hu

Információink szerint két hét állásidőre* tervezik felfüggeszteni a termelést (*Az állásidő az a munkaidő, amely során a dolgozó a munkáltató működési körében felmerült okból nem tudja munkáját végezni.) Az Audi ebben az időszakban is biztosítja a jövedelmek kifizetését, mozgóbér és pótlék nélkül.

Értesüléseinket az Audi Hungaria is megerősítette.

Korábban:

A koronavírus (Sars-Cov-2) és az általa okozott tüdőmegbetegedés (Covid-19) feltartóztathatatlanul terjed Európában és a világ különböző országaiban. Tekintettel az ez által okozott, jelenleg egyértelműen rosszabb értékesítési helyzetre és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanságra a Volkswagen Konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést.

Az intézkedések érintik az AUDI AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is. A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen Konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést ezeken a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában e hét végéig leállítja.

˝Már eddig is számos intézkedést hoztunk annak érdekében, hogy megóvjuk munkatársaink egészségét. Köszönet illet minden munkatársat, akik ezekben a nehéz időkben gyorsan és másokkal együttműködve cselekednek valamennyi audis védelme érdekében˝- mondta Peter Kössler, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja, az AUDI HUNGARIA Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és a nemzetközi válságstáb vezetője. „A jelenlegi helyzet a már bejelentett intézkedések végrehajtására kényszerít bennünket és továbbra is rugalmasságot és szolidaritást vár el tőlünk.“

A gyártási programról és munkavállalókat érintő következményekről hamarosan további tájékoztatást adunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában