Megállapodtak

2020.03.18. 15:54

Aláírták a bérmegállapodást a győri Audiban, mutatjuk a részleteket

A megállapodás 3 évre szól, amelynek időtartama alatt a munkatársak átlagosan 36%-os jövedelemnövekedésben részesülnek.

kisalfold.hu

A mai napon az AUDI HUNGARIA Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet tárgyalódelegációi sikeresen lezárták a bértárgyalási folyamatot. A megállapodást Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, valamint Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke írták alá. A megállapodás 3 évre szól, amelynek időtartama alatt a munkatársak átlagosan 36%-os jövedelemnövekedésben részesülnek. Az ajánlat az első évben, azaz idén áprilistól átlagosan 12,5%-os jövedelemnövekedést jelent a munkavállalóknak.

A képen balról jobbra: Horváth Zoltán, az Audi Hungária Független Szakszervezet alelnöke, Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke, Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke és Dr. Szabó István, az Audi Hungária Független Szakszervezet alelnöke.

A bérmegállapodás egyéb elemeket is tartalmaz, így például az inflációkövetést és az évente 130.000 forint egyszeri szabadon választható kifizetést. A bérmegállapodás részét képezi egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomag is.

„Örülök a megállapodás létrejöttének, ezzel az Audi Hungaria minden munkatársa számára egy, a magyar munkaerőpiacon vonzó juttatási csomagban sikerült megállapodnunk. Különösen fontosnak tartom, hogy a munkavállalói delegációval egyetértésben, a vállalat történetében először három évre szóló bérmegállapodást kötünk, amely tervezhetőséget és kiszámíthatóságot jelent munkatársaink számára, egyben vállalatunk jövőbeni versenyképességének is fontos eleme.

Nagyra értékelem, hogy a bérmegállapodás mellett közösen alakítottunk ki egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomagról szóló megállapodást is. A bértárgyalások utóbbi két hónapja a konstruktivitás, az együtt gondolkodás és vállalatunk jövőéért érzett közös felelősség jegyében zajlott. Ez példaértékű számomra és köszönöm ezt a munkát“, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

„Büszke vagyok arra, hogy rendkívüli alapossággal és felkészültséggel dolgozott mindkét tárgyalófél annak érdekében, hogy 2020. március 31. előtt létrejöjjön a megállapodás, amely hosszútávon biztosítja az Audi Hungaria munkatársai számára az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot az elkövetkezendő időszakban. Köszönöm mindkét fél tárgyalódelegációinak és támogató munkacsoportjainak, valamint külső szakértőinek a munkáját. Külön köszönöm munkatársainknak és tagjainknak a tárgyalások alatt mutatott, felénk irányuló támogatásukat, konstruktív javaslataikat és nem utolsó sorban a türelmüket„ – hangsúlyozta Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke.

A bérmegállapodás 2020 áprilisától lép hatályba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában