Helyi gazdaság

2019.08.22. 12:34

Változás jön szeptemberben az online vásárlásnál - fontos figyelmeztetés érkezett

Egy apró lépéssel bővül az üzletkötés menete.

 – Az interne­tes vásárlásokkal elkövetett csalások megakadályozásáért szeptember 14-től kötelező lesz a biztonsági kód használata az online vásárlásoknál az EU-n belül – mondta Magyarország kiberkoordinátora. Rajnai Zoltán hozzátette, az üzletkötés menete nem változik, azzal a megkötéssel, hogy átutalás előtt a bankon keresztül SMS-ben egy digitális biztonsági kód érkezik majd a vásárlónak, aki ezt megadva fe­­jezheti be a rendelést. A változásokról részletesebben korábbi cikkünkben olvashatnak.

 

– Érdemes még a határidő előtt igényelni a díjmentes szol­­gáltatást, hiszen utána a ma­­gánszemélyek mellett a vállalkozások sem fogják tudni in­­ternetes vásárlásra használni bankkártyájukat

– figyelmeztet közleményében az OTP Bank.


Az internetes vásárlást egyre többen választják magánszemélyek és vállalkozók is. A kényelem mellett azonban a biztonság is fontos, ezért a pénzintézet egy új hitelesítési megoldással védi az adatokat az online tranzakcióknál.


Szeptember közepétől tehát az EU-n belül csak akkor tudnak majd a kártyabirtokosok online vásárolni, ha a szerződő fél képviseletére jogosult beállítja az üzleti kártyákhoz az internetes biztonsági kód szolgáltatást. Fontos, hogy magánszemélyekhez hasonlóan a vállalkozások számára is elérhetőek olyan funkciók, amelyek még biztonságosabbá teszik a kártyahasználatot. A virtuális vásárlási li­­mit segítségével beállítható, hogy naponta legfeljebb mennyi pénz költhető el a bankkártyával, de megszabható az is, hogy azt csak itthon, vagy Európában, illetve az egész világon lehessen használni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában