Helyi gazdaság

2019.03.30. 12:51

Európai receptek tudáshasznosításra

A Pannon Novum Nonprofit Kft. partneri részvételével, valamint a Pénzügyminisztérium (GINOP Irányító Hatóság) és egy kisebb helyi stakeholder csoport szakmai támogatásával 2016. április 1-jén indult Interreg Europe InnoBridge projekt fontos állomásához érkezett.

A projektben az Alsó-Ausztria Tartomány vezetésével portugál, spanyol, olasz, magyar, lengyel, finn és bolgár régiók dolgoztak együtt, hogy egymást segítsék innovációs szakpolitikájuk fejlesztésében. Előadások, workshopok, tanulmányutak, személyes tapasztalatcserék formájában nyílt lehetőség egymástól tanulni, majd javaslatokat megfogalmazni, milyen intézkedésekkel ösztönözhető a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység, valamint a vállalatok egyetemmel történő együttműködése, vagyis a tudásból hogyan lehet tőkét kovácsolni.

 


Összegyűjtött jó gyakorlatok bizonyítják, hogy a portugál Evora városában büszkék a FabLab nyílt innovációs műhelyükre, Malopolska régióban nagy hagyománnyal rendelkező fesztivállal hívják fel a figyelmet az újításra, az osztrákok szép eredményeket érnek el hallgatói inkubációs programjukkal, a dél-tiroli Bolzanoban a technológia park és start-up támogatás a fő téma. A finnek pedig újabb reformra készülnek, ahol a klaszterek helyett a nyílt innovációs platformok kerülnek előtérbe.

 


A projekt első három évének legfontosabb eredménye egy regionális akcióterv, amely összefoglalja a tanultakat és megismert európai jó gyakorlatok hazai alkalmazásának lehetőségeit. Az akciók megvalósítására a következő két évben kerül sor. A dokumentum elérhető lesz a projekt weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában